petak, 18.06.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista

Narandžasta gusta čorba

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

  • 1 batat/sladak krompir
  • 1 manja tikvica
  • 1 jabuka, slatka
  • 2 šargarepe
  • sok od limuna
  • suvi začin
  • biber
  • peršun
  • cimet
  • jogurt (po želji)

Oprati i iseckati batat, šargarepu, tikvicu i jabuku. Što se sitnije isecka, kraće ćete ih kuvati. Doliti oko 1,5 vode. Kuvati 15 do 20 minuta da se sve lepo obari pa dodati sok od limuna, peršun, kašičicu suvog začina i bibera, po ukusu. Preručiti pa ispasirati štapnim mikserom ili ručno, vratiti u sud s vodom gde se povrće i voće kuvalo i ostaviti još nekoliko minuta na nižoj temperaturi da pusti dva-tri ključa. Služiti toplo, prilikom serviranja posuti cimetom.

Komеntari0
005fa
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja