петак, 18.06.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа

Парадајз-чорба

Pixabay

Потребно је:

  • 5 дл пасираног парадајза или густог сока
  • 4 дл воде
  • 2–3 кашике уља
  • 2 кашике брашна
  • со
  • бибер
  • свеж першун или босиљак

У мањи лонац ставити уље да прекрије дно, загрејати га на умереној ватри, па додати брашно и упржити док мало не потамни. Сипати парадајз (сок или пасирани) измешан с водом, па пустити да проври уз стално мешање. На крају посолити и забиберити по жељи. Служити у чинијама, у сваку одозго ставити листиће першуна или босиљка.

Коментари3
33b50
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Mustafa Aga
Paradajz supa je veoma popularna u Americi...
Mekronald
Dada ta amerika, oni su prvi izmislili parce mesa izmedju dva parceta hleba. Pre njih to se niko nije setio.
Vera
Zvuci kao redak sos od paradajza. Za dobru paradajz-corbu potrebni su luk, celer, persun, paprika koji daju gustinu umesto brasna, i naravno ukus.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља