nedelja, 05.07.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Budućnost zasnovana na razumevanju i pravdi

Metropola svetskog filma Los Anđeles, u toku marta meseca, posle sto godina svog zavidnog postojanja, doživeo je svoja najveća dva osećanja sreće i ponosa što su njegova dva festivala osvojila…

Predodređen za budućeg kralja

Princ Vilijam, vojvoda od Kembridža, u poslednje vreme veoma je angažovan u javnom životu. Usled aktuelne pandemije kovida 19 koja je u mnogome pogodila i Ujedinjeno Kraljevstvo, ali i kraljevsku…

3

Flamingosi, omiljeni grčki „turisti”

Pogled na jato flamingosa koje se odmara u močvarnom području Agios Mamas na Halkidikiju, tokom svog migracionog puta ka toplijim područjima, izaziva divljenje. Stručnjaci kažu da ove vodene ptice…

Bukovača jača imunitet

Bukovača (lat. Pleurotus ostreatus) jestiva je gljiva iz porodice Polyporaceae. Uzgaja se širom sveta, pa i u Srbiji. Gajene vrste su…

1

Bezos nikad bogatiji

VAŠINGTON - Bogatstvo osnivača Amazona Džefa Bezosa poraslo je na skoro 172 milijarde dolara, što je, prema Blumbergovom indeksu…

12

Najčešće zajedno na ekranu

Milena Dravić i Dragan Nikolić Upoznali su se 1969. na setu filma „Horoskop” B. Draškovića, a u tajnosti venčali tri godine kasnije na…

Dve decenije „Egzita”

Na jučerašnji dan pre 20 godina, 29. juna 2000, u parku Univerziteta u Novom Sadu pokrenut je „Exit Noise Summer Fest”, nastupima „Urbane…

Da li znate?

Od kog drveta se prave plovci za ribolov?
Balsa (Ochroma pyramidale, ili O lagopus) vrsta je duda koja raste u Južnoj Americi, karakteristična po izrazito svetloj kori koja podseća na beli bor. Zbog plovnosti (dvaput lakše pluta na površini od plute), balsa je podesna za pravljenje pojasa za spasavanje. Gustina balse na površini i u sredini je identična. Otpornost na spoljne uticaje čini je izvanrednim materijalom za amortizaciju udara. Dobro služi kao izolacioni materijal za inkubatore, frižidere, zamrzivače i hladnjače. Istovremeno laka i kako pruža odličnu izolaciju, koristi se kao materijal za izgradnju transportnih vozila u kojima se prevozi ugljen-dioksid u čvrstom stanju. Upotrebljava se i za izgradnju putničkih odeljaka u avionima, kao i za izradu avionskih i brodskih maketa. I plovci za ribolov se izrađuju od balse.

Horoskop

Dnevni Horoskop
Za 05. juli 2020
#
Ovan

Pravi je trenutak da se pozabavite zaostalim kućnim poslovima. Izbegavajte rasprave sa starijim ukućanima, zastupate suprotstavljene stavove. Unosite više vitamina i tečnosti.

#
Bik

Nedostaje vam tolerancije u komunikaciji, trudite se da ne ulazite u rasprave sa rođacima i komšijama. Budite oprezniji u saobraćaju u večernjim časovima, sporije vozite.

#
Blizanci

Napeti ste i skloni ishitrenim emotivnim reakcijama. Izbegavajte rasprave sa partnerom. Ako ste slobodnog statusa, imaćete ponudu za ljubavnu avanturu. Smanjite cigarete.

#
Rak

Imate potrebu da više vremena provodite sa partnerom. Ako ste slobodnog statusa, budite aktivniji na društvenim mrežama, upoznaćete interesantnu osobu. Korigujte ishranu.

#
Lav

Imate želju za akcijom. Prijaće vam društvo kreativnih mlađih osoba. Nemojte preterivati sa rekreativnim sportom, možete se povrediti. Budite oprezniji sa oštrim predmetima.

#
Devica

Pratiće vas nesporazumi sa mlađim članovima porodice. Potrudite se da budete tolerantniji u komunikaciji. Ako ste slobodnog statusa, poželećete da kontaktirate staru ljubav.

#
Vaga

Nedostaje vam energije i inicijative, imate potrebu za odmorom. Budite oprezniji sa novcem, nije povoljan trenutak za veću trgovinu i investicije. Kontrolišite krvni pritisak.

#
Škorpija

Nemojte ulaziti u rasprave sa prijateljima i rođacima, zastupate suprotstavljene stavove. Ako ste slobodnog statusa, imaćete ponudu za ljubavnu avanturu. Smanjite grickalice.

#
Strelac

Uživaćete u kraćim putovanjima. Otvoreni ste za nove kontakte i poznanstva. Posvetite više pažnje partneru, oseća se zapostavljeno. Nemojte preterivati sa trošenjem novca.

#
Jarac

Posvetite više pažnje mlađim članovima porodice. Pravi je trenutak da prevaziđete nesporazume. Budite oprezniji u saobraćaju i izbegavajte rasprave sa uniformisanim licima.

#
Vodolija

Imaćete potrebu da se osamite. Prijaće vam da više vremena provodite u prirodi. Ako ste slobodnog statusa, kontaktiraće vas nekadašnja simpatija. Smanjite masnu hranu i slatko.

#
Ribe

Imate utisak da blizak prijatelj nije u potpunosti iskren prema vama. Ne ulazite u rasprave ako za to nemate uverljive argumente. Pronađite više vremena za odmor i relaksaciju.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja