ponedeljak, 10.08.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Sindrom zlog sveta

Kakav je svet u kome živimo: opasan ili bezbedan, predvidiv ili nepredvidiv? Kakvi su ljudi: dobri ili loši? Glavni razlog je što ljudi imaju različite odgovore, što ne reaguju na svet kao takav,…

Maske za lice veoma zagađuju životnu sredinu

LONDON – Lična zaštitna oprema za jednokratnu upotrebu (PPE) značajno doprinosi već ozbiljnoj krizi plastičnog zagađenja, upozoravaju stručnjaci. Procenjeno je da se širom sveta mesečno koristi 194…

Huavej obustavlja proizvodnju čipova zbog američkih sankcija

PEKING – Kineski tehnološki gigant Huavej suočava se sa nestašicom čipova za procesore pametnih telefona zbog američkih sankcija i biće primoran da obustavi proizvodnju svojih najnaprednijih čipova,…

12

U liderskom znaku Lava

Glumačka legenda Robert de Niro prethodnih dana nezaobilazna je tema svetskih tabloida. Nažalost, ne zbog novog filma, već kao preduzetnik…

​Ostvarila sam sve svoje snove

Katarinu Petrović, nekadašnju Lazarević gledaoci su zapatili po vrcavim, mašovitim, originalnim vremenskim prognozama... Unosila je radost…

Kajak avantura na mirnoj vodi

Tamo gde hučna planinska Đetinja izlazi iz svog impresivnog kanjona i najednom postaje šira i mirna, pregrađena velikom branom nadomak…

Šljivovica, pljeskavica, ludilo…

Kažu biće to pravi spektakl na malom ekranu. Malo Srbije, malo Amerike, malo Kalifornije, malo Beograda, puno ljubavi i sve to zove se –…

Da li znate?

Koje naše ribe mogu međusobno da se ukrštaju
Šaran i karaš * Među nekim našim ribama, naročito šaranskim, može doći do ukrštanja ako se mreste na istim mestima i u isto vreme. Do sada je poznato desetak takvih bastarda ili meleza. Mogu, na primer, da se ukrštaju šaran i karaš. Njihov bastard je mnogo manji od šarana, a od karaša se razlikuje po tankim brčićima (karaš nema brčiće). Meleza dobijenog ukrštanjem šarana i deverike ribari nazivaju šaran-kesega. Po obliku liči na deveriku, samo je deblji i žućkaste boje. Vrlo se često ukrštaju bodorka i crvenperka, razne deverike međusobno i razna sitna bela riba. No, priroda se postarala da se melezi, koji su manje vrednosti, dalje ne množe: oni ostaju jalovi. I među pastrmskim ribama ima ukrštanja (potočna i jezerska pastrmka). Interesantno je da među grabljivicama nema ukrštanja, čak ni među tako bliskim srodnicima kao što su grgeč i smuđ.

Horoskop

Dnevni Horoskop
Za 10. avgust 2020
#
Ovan

Pojedine poslovne planove ćete morati da uskladite sa neočekivanim prilikama. Nemojte ulaziti u rasprave sa mlađim kolegama i saradnicima, skloni ste ishitrenim reakcijama.

#
Bik

Nezadovoljni ste profesionalnim statusom, imate želju za promenama. Ipak, nemojte donositi ishitrene i nepromišljene odluke, budite strpljivi još malo. Smanjite cigarete.

#
Blizanci

Napeti ste i skloni ishitrenim reakcijama. Izbegavajte rasprave sa starijim ukućanima, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume. Neophodan je veći oprez sa tehničkim aparatima.

#
Rak

Imate odlične poslovne planove, ali vam nedostaje podrška pretpostavljenih za njihovu realizaciju. Izbegavajte rasprave sa prijateljima, zastupate suprotstavljene stavove.

#
Lav

Nemojte ulaziti u rasprave sa pretpostavljenima i osobama koje simbolišu autoritete, možete ugroziti poslovni status. Neophodan je veći oprez u saobraćaju, poštujte propise.

#
Devica

Na poslu će vam nedostajati koncentracija i pažnja, nemojte pokretati nove projekte. Ako ste slobodnog statusa, budite aktivniji na društvenim mrežama. Smanjite grickalice.

#
Vaga

Budite veoma oprezni sa novcem. Nije povoljan trenutak za veće investicije i trgovinu. Posvetite više pažnje partneru, oseća se zapostavljeno. Kontrolišite krvni pritisak.

#
Škorpija

Pojedini sagovornici će vas iritirati stavovima i komentarima. Trudite se da izbegavate rasprave, skloni ste ishitrenim reakcijama. Budite pažljiviji sa tehničkim aparatima.

#
Strelac

Na poslu ćete biti napeti. Pratiće vas nesporazumi sa kolegama i saradnicima. Trudite se da budete fleksibilniji u stavovima. Pronađite više vremena za odmor i razonodu.

#
Jarac

Prati vas emotivno nezadovoljstvo. Imate utisak da vam partner ne poklanja dovoljno ljubavi i pažnje. Ako ste slobodnog statusa, poželećete da kontaktirate staru ljubav.

#
Vodolija

Ne uspevate da uskladite poslovne i porodične obaveze. Obratite se za pomoć iskusnijem kolegi. Budite tolerantniji u komunikaciji sa starijim ukućanima. Smanjite lekove.

#
Ribe

Otvoreni ste za nove kontakte i poznanstva. Uživaćete u kraćim putovanjima. Nemojte ulaziti u rasprave sa rođacima i prijateljima, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja