utorak, 29.09.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista

Učitelju zbog tetovaža zabranjeno da radi u vrtiću

PARIZ – Učitelj Silvan Helen (35) u Francuskoj čije su telo, lice i jezik pokriveni tetovažama i kome su pocrneli beonjaču, izjavio je da mu je onemogućeno da radi u vrtiću nakon što su se roditelji…

17

Ljudi jake volje

Volja je kompleksan pojam kojem se može pristupiti na različite načine. Jedan od načina jeste da se volja shvati kao produkt nečije želje, to jest onoga što osoba želi ili ne želi da uradi. U tom…

2

Astronautkinja planira da glasa iz svemira na američkim izborima

ATLANTA - Astronautkinja američke svemirske agencije NASA Kejt Rubins izjavila je da na predstojećim izborima u SAD planira da glasa iz svemira, više od 300 kilometara iznad Zemlje. Rubins je…

4

Tragedija na obali Tasmanije

Možda su zalutali, ili lovili plen u plitkim vodama, možda su pratili saputnika koji je krenuo ka obali. U svakom slučaju, više od 470…

1

Zdrave navike za decu

Svako ko je roditelj razume da dete od najranijeg doba uči da živi u ovom svetu. Život je učenje. Vi svakako možete pomoći vašem detetu da…

1

Na aerodromu u Helsinkiju psi otkrivaju koronavirus

HELSINKI - Finska je rasporedila dresirane pse tragače na aerodorom u Helsinkiju kako bi otkrili putnike zaražene koronavirusom. Četiri…

5

Istorija u liku kralja Aleksandra

Nisam od glumaca koji podležu tremi. Možda to i nije dobra osobina. Sa tremom sam se poslednji put pozdravio još dok sam bio na studijama.…

1

Da li znate?

Šta označava crtež broda u staroegipatskim hijeroglifima
Put na sever * Hijeroglifi su bili slikovno pismo starih Egipćana. Vremenom su slike figura, ljudi, ptica, životinja, predmeta postali znaci za određene pojmove kojim se tumačio smisao zapisanog teksta. Već na početku dešifrovanja hijeroglifa uočeno je da naslikani brod označava „sever” ili „put na sever”. Naime, stari Egipćani su u povoljnim vremenskim prilikama plovili na sever od afričke obale do prvih ostrva i kopna današnje Grčke.

Horoskop

Dnevni Horoskop
Za 29. septembar 2020
#
Ovan

Izbegavajte rasprave sa pretpostavljenima i osobama koje simbolišu autoritete, možete ugroziti poslovni status. Ako ste preduzetnik, obradovaće vas povoljne finansijske vesti.

#
Bik

Imate želju za odmorom i razonodom. Prijaće vam da više vremena provodite sa bliskim prijateljima. Ako ste slobodnog statusa, upoznaćete privlačnu osobu. Smanjite grickalice.

#
Blizanci

Nezadovoljni ste finansijama, ali nemojte donositi ishitrene odluke. Izbegavajte rasprave sa bliskim prijateljima, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume. Korigujte ishranu.

#
Rak

Napeti ste i nezadovoljni poslovnim statusom. Izbegavajte rasprave sa pretpostavljenima, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume. Neophodan je veći oprez sa oštrim predmetima.

#
Lav

Opterećuju vas nedovršeni poslovi, ali i nesporazumi sa kolegama. Ako ste na dužim putovanjima, budite oprezniji u saobraćaju i u komunikaciji sa osobama iz inostranstva.

#
Devica

Budite veoma oprezni sa novcem. Nije povoljan trenutak za veće investicije i trgovinu. Posvetite pažnju mlađim članovima porodice, potrebna im je podrška. Smanjite slatko.

#
Vaga

Pojedini sagovornici će vas iritirati stavovima i komentarima. Trudite se da ne ulazite u rasprave, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume. Izbegavajte alkohol i cigarete.

#
Škorpija

Na poslu ćete biti veoma angažovani, ali će vam nedostajati koncentracija. Budite oprezniji sa dokumentima. Pronađite više vremena za odmor i razonodu. Smanjite masnu hranu.

#
Strelac

Opterećuju vas tekuće finansije i neplanirani novčani izdaci. Nemojte donositi ishitrene odluke. Ako ste slobodnog statusa, kontaktiraće vas stara ljubav. Smanjite lekove.

#
Jarac

Napeti ste i skloni ishitrenim emotivnim reakcijama. Izbegavajte rasprave sa starijim ukućanima, zauzimate suprotstavljene stavove. Nemojte preterivati sa rekreativnim sportom.

#
Vodolija

Nedostaje vam energije i inicijative na poslu, potreban vam je odmor. Izbegavajte rasprave sa rođacima i prijateljima, mogu prerasti u ozbiljne nesporazume. Smanjite cigarete.

#
Ribe

Pojedine poslovne planove ćete morati da uskladite sa neočekivanim prilikama. Poslušajte savet iskusnijeg prijatelja. Budite pažljiviji u saobraćaju u večernjim časovima.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja