Potrebno je:
- Za testo
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 8 velikih kašika oštrog brašna
- 2 dl mleka
- 2 kašike ulja
- oko 5 dl kisele vode
Za fil
- 2 pune kašike mlevenih oraha po palačinki
- 1 kašičica šećera po palačinki (po želji može i više)
- 1 vanilin-šećer
- 80 g maslaca
- 1 l mleka
Pripremiti testo od navedenih sastojaka pa ispeći palačinke. Za fil pomešati orahe, šećer i vanilin-šećer. Podmazati maslacem posudu u kojoj će se palačinke peći. Zagrejati pećnicu na 200 stepeni.
Na svaku pečenu palačinku staviti dve pune kašike oraha, smotati je i slagati jednu do druge u posudu za pečenje, dok se sve ne potroše. Na štednjaku ugrejati 1 l mleka (dovoljno za 15 palačinki) i 80 g maslaca, zasladiti po ukusu (ali i ne mora, jer je šećer i u nadevu s orasima) pa lagano preliti preko palačinki i sve staviti u zagrejanu pećnicu na oko 15 minuta. Palačinke i orasi će upiti gotovo sve mleko i postati posebno ukusne i kremaste.
Foto i recept Marina Strmotić (Marina Mars)