utorak, 20.04.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
nedelja, 21.02.2021. u 10:14

Hlepčići

Pixabay

Potrebno je:

  • 1 struk praziluka
  • 250 g brašna
  • kašika putera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so, biber

Praziluk iseći što sitnije i kratko ga pržiti na malo putera i na jednoj kašiki maslinovog ulja, tek da omekša, posoliti i pobiberiti po ukusu.

U činiju dodati presejano brašno, preostale dve kašike maslinovog ulja i praziluk, a zatim decilitar tople vode i umesiti testo. Napraviti loptu od testa, umotati u providnu foliju i ostaviti 20 minuta da se odmori. Podeliti na osam delova i razvaljati hlepčiće na veličinu palačinke, pa ih ispeći s obe strane na tiganju uz minimalno ulja.

Neko u testo dodaje sitno seckani praziluk bez prethodnog kratkog prženja i omekšavanja.

Komеntari0
54934
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja