četvrtak, 25.02.2021. ✝ Vеrski kalеndar € Kursna lista
ponedeljak, 25.01.2021. u 11:48

Losos u pavlaci

(Фото Pixabay/Yenni Vance)

Potrebno je:

  • file svežeg lososa
  • manja glavica crnog luka
  • puter
  • 0,5 dl mleka
  • 2 dl neutralne pavlake
  • smeđi šećer
  • ½ kašike brašna

U dubljem sudu rastopiti puter i na njemu propržiti sitno naseckani luk, dok ne postane staklast. Dodati malo smeđeg šećera, pola kašike brašna i sve dobro izmešati. Preliti mlekom i mešati dok ne postane gusto, a zatim dodati pavlaku i sačekati da provri.

Losos iseći na komade debljine palca i dodati ih u pripremljenu smesu, posudu pokriti i ostaviti da stoji pet minuta, bez ponovnog stavljanja na štednjak, da se losos ne bi isušio. Uz to servirati svežu zelenu salatu.

Komеntari2
81c7d
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
Postovani@Slankamenac,imate pravo.Lososu treba dosta vremena da se isprzi ,gotovo vise vremena nego svinjeca vratna karbonada.Jer se file lososa sece debelo(oko 4 cm)tako je ukusniji i socniji.Dok stavljati u lonac dimljeni losos je besmisleno jer se on sece tanko kao i prsut.Osim toga ukusniji je hladan i kao predjelo bez sosa.Kad smo vec tu ja bih ovu pavlaku zamenio sa rokford sirom(otopljenim).Ukus je oporniji i mnogo vise pase belom suvom vinu.....
slamkamenac
Ako ja ovo razumem dobro, recept predlaze da jedemo "zivu" ribu bez przenja ili kuvanja, samo onoliko termicke obrade koliko pruzi vruc sos? Neka hvala!

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

logo

Ovaj veb sajt koristi kolačiće

Sajt politika.rs koristi kolačiće u cilju unapređenja usluga koje pruža. Prikupljamo isključivo osnovne podatke koji su neophodni za prilagođavanje sadržaja i oglasa, nadzor rada sajta i aplikacije. Podaci o navikama i potrebama korisnika strogo su zaštićeni. Daljim korišćenjem sajta politika.rs podrazumeva se da ste saglasni sa upotrebom kolačića.

Prijavitе sе na našu mailing listu

* Obavеzna polja