utorak, 01.12.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
petak, 23.10.2020. u 14:26

Stabilnost i fleksibilnost kao odgovor na krizu

(Фото НИС)

NIS je, uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, ostao stabilna kompanija koja nije otpuštala zaposlene i redovno je isplaćivala osnovne zarade u punom iznosu, oslanjajući se na sopstvene resurse, rekla je Natalija Bilenok, zamenik generalnog direktora NIS-a za organizaciona pitanja.

„Pandemija je zahtevala da budemo veoma fleksibilni – rad od kuće omogućili smo za oko 3.000 zaposlenih u administraciji. Iako je reč o meri koja je zahtevala i mnogo logistike i materijalnih izdvajanja, potpuno smo uspeli u tome, a radni procesi nisu trpeli“, rekla je Natalija Bilenok u intervjuu za Magazin „Biznis”.

Prema njenim rečima, NIS je u uslovima krize zaposlenima pružio dodatnu sigurnost i stabilnost.

„Mi znamo da naš biznis ne sme da stane, jer je važan i za Srbiju i za ceo region. Zato je bila važna naša fleksibilnost i mi smo to obezbedili: za samo nedelju dana od proglašenja vanrednog stanja, omogućili smo rad od kuće za 3.000 naših zaposlenih. Obezbedili smo računare, lap-topove, pojačali internet konekcije i svi su mogli bezbedno da rade. Naša služba ljudskih resursa je neverovatnom brzinom obezbeđivala sve dozvole, da bi naši zaposleni na pumpama mogli da dobiju dozvole za kretanje i za vreme policijskog časa. Sve je radilo kao sat, ljudi su radili timski, pomagali jedni drugima, rekla je zamenica generalnog direktora NIS-a.

Komentarišući rezultate istraživanja „TalentX” specijalizovanog portala Infostud po kojima je NIS najpoželjniji poslodavac u Srbiji, Natalija Bilenok je rekla da je to veliko priznanje, ali i obaveza da se nastavi sa unapređenjima u toj oblasti.

„Mi, inače, radimo naša interna istraživanja, ali ovo je eksterno i zato nam je izuzetno značajno. Učestvovalo je više od 10.000 učesnika; anketirani su odgovorili da najviše cene finansijski stabilno poslovanje, prijateljsko i prijatno radno okruženje, kao i jasan i fer sistem nagrađivanja. Kada se to ima u vidu, jasno je zbog čega je NIS, kao kompanija koja je ostala stabilna i u uslovima pandemije koronavirusa i velike krize na naftnom tržištu, uspela da bude prvoplasirana u ovom istraživanju”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, velika prednost NIS-a je što pažljivo analizira potrebe zaposlenih, koji kompaniju vide kao partnera u ovim izazovnim vremenima.

„Pored toga, pratimo sve moderne trendove i idemo u korak sa vremenom i novim generacijama. Ubeđena sam da nas sve to čini atraktivnim poslodavcem, koji svojim zaposlenima nudi rad na izazovnim projektima. Uz to, kolektivni ugovor NIS-a jedan je od najboljih u regionu. Sve to zajedno čini našu formulu za uspeh, rekla je Natalija Bilenok.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja