nedelja, 29.11.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
četvrtak, 22.10.2020. u 11:00

Krem čorba

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je

  • 1 veća ili 2 manje kelerabe
  • jedna manja tikvica
  • ulje
  • malo maslinovog ulja
  • glavica crnog luka, srednja
  • 200 ml kisele pavlake
  • so
  • biber
  • po ukusu muskatni orah
  • kiselo mleko

Kelerabu i tikvicu oprati i iseći na sitne kockice. U duboki sud u kome će se kuvati čorba sipati maslinovo i suncokretovo ulje, dodati sitno iseckan crni luk pa malo propržiti na laganoj vatri nekoliko minuta. Dodati so, a potom iseckane kelerabu i tikvice. Pobiberiti i dodati muskatni orah pa naliti vodom, ne više od dve litre i ostaviti da se kuva.

Kuvati na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.

Ocediti vodu, a masu ispasirati. Dodati vodu u kojoj se kuvalo povrće po potrebi da ne bude previše gusta. Na kraju umešati kiselu pavlaku i ostaviti na dva-tri ključa pa isključiti ringlu. Služiti toplo. Za dekoraciju u tanjire staviti povrće u komadu koje nije izmiksano ili krutone.

Komentari1
d08e0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Ljubitelj krem supe
Dva litra vode je previše. Manje vode, obavezno vruće, ne cediti, da se ne bacaju vitamini. Supu miksati u posudi sa štap mikserom, dodati pavlaku i ne kuvati više nego samo podgrejati. Ako se pavlaka kuva "dva-tri ključa" pavlaka će napraviti grudvice jer nije dovoljno masna. Ako supa nije dovoljno gusta staviti kockicu ledeno hladnog putera, ne kuvati, malo mešati. 200 ml pavlake je previše, može pola od toga. Kiselo mleko koje stoji u receptu nema u objašnjenju kuvanja. Naravno nije potrebno!

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja