nedelja, 29.11.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
sreda, 21.10.2020. u 10:17

Salata od krastavaca

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je

  • dva krastavca
  • 1 paradajz
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kriške starog hleba
  • ulje
  • so
  • biber
  • sirće

Hleb iseckati na kockice i propržiti na malo ulja. Sjediniti jednu kašiku ulja, sirćeta, so i biber. Oprati i iseći na kockice i šnite paradajz, krastavac i luk pa sve sipati u činiju i dodati pržene kockice hleba. Preliti začinima. Ukrasiti štapićima crvene paprike ili parmezanom. Čuvati u frižideru i služiti hladno.

Komentari12
9dd45
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
@passe-temps,ja se ne svadjam ni sa kim.Svetski i profesionalni kuvar sam bio(30 godina).Znaju me od Nemacke preko francuske,Belgije,Holandije sve do Filadelfije i nazad do Nepala.Mislim gosti.Napravio sam u zivotu,u restoranima(ala karta) oko milion vbecera(porcija).Nikada mi se jelo nije vratilo.Sa cime se ponosim-bio mi je veci baksis nego plata.Pozdrav...
Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
Zar ne vidite da su nam ova prepucavanja besmislena.Nemate vremena( kazete)jer radite odgovoran posao a imate vremena da se raspravljate do zore sa kuvarom-gastarbajterom.Ekstra profesionalnim jer je priznat u tri evropske drzave.Znam da hobi kuvar moze lepse i ukusnije kuvati.Za jednu dve do 10 osoba.Profesionalni kuvar pravi jelo i do 1000 osoba isto vece.U jednom poznatom hotelu sam pravio jelo za tri razlicite menu karte.To vise nije kuvarstvo to je fabrika.Izvinite,nisam zanao da ste zena.
Cuoco per hobby
@Profesionalni... meni nije teško prevesti sa F,D,E, I. Ima jako puno hobby kuvara koji mogu daleko bolje kuvati nego neki koji se nazivaju profesionalni, pa čak i djece. Ne kuva se samo za bračnog druga, nego i za prijatelje, velika društva se dočekuju itd. Ja se mogu sa ponosom predstaviti i vrhunskim kuvarima, ali nemam vremena jer radim na odgovormom mjestu u velikoj kompaniji. Nisam muško, nego žensko! U mom društvu svi dobro kuvaju, neki su išli u čuvene restorane na kurs, meni ne treba.
Prikaži još odgovora
Profesionalni sef kuhinje
Prziti na maslinovom ulju,koje brzo sagoreva?!Alo,gospodine nemojte davati savete o necemu o cemu se ne razumete.
Cuisiner comme passe-temps
@Profesionalni SEF kuhinje, svjetski majstori kuhinje, nikada ne bi postali ono što jesu da nisu učili majstorstvo kuvanja. Oni imaju na hiljade kuvara, priručnika o kuvanju, sami su isprobavali recepte, tuđe i svoje. Davali drugome da proba njihovo jelo, a dobro slušali kritiku i savjete. A da su se svađali, niko nikada ne bi čuo za njih, nego bi bili pomoćni radnici u nekoj kantini misleći da su profesionalni šefovi kuhinje.
Profesionalni sef kuhinje
Nijedan se ovde nije prestavio,zasto bih ja to ucinio?Zato sto sam protiv kuvanja na maslinovom ulju?Nisam protiv njegovog koriscenja,cak na protiv.Sam ga sipam hladno u vodenu supu.
Prikaži još odgovora
Malo ideje za bolji ukus...
Hleb se proprži na maslonovom ulju, a pošto je to ulje za mnoge skupo, onda se hleb uprži sa jednom kašikom ulja i jednim čenom belog luka. Ili se kriške hleba natrljaju sa belim lukom pa propeku u rerni ili u tavi. Ko ne voli beli luk može staviti grančicu tamjana. Italijanska kuhinja bez belog luka je nezamisliva. Ulje, sirće i začini se uvek umute tj. izmućkaju. Tako se dobije ukusna kremasta masa.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja