subota, 05.12.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
četvrtak, 15.10.2020. u 10:54

Gusta čorba od krompira

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je

  • 5 do 6 krompira
  • aleva paprika
  • malo masti ili ulje
  • so
  • biber
  • jedno jaje
  • peršunov list
  • 2,5 l vode

Krompir oljuštiti, iseći na sitne kocke. Kockice kratko propržiti s malo masti (ne sme da promeni boju već samo da se oseti miris pečenog krompira). Dodati mlevenu crvenu (alevu) papriku, so, biber. Sipati vodu i kuvati dok se krompir ne skuva, oko pola sata.

Kada je krompir skuvan, isključiti ringlu i kada tečnost prestane da vri dodati prethodno umućeno jaje i iseckan peršun. Dobro promešati.

Po ukusu dodati dve do tri kašike paradajz-sosa, da malo „oživi” boju ili makarone.

Komentari0
7578d
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja