ponedeljak, 03.08.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
četvrtak, 04.06.2020. u 10:33

Domaća pancerota

(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

  • 320 g brašna
  • pola kocke kvasca
  • 180 ml mleka
  • 1 jaje
  • so
  • 50 g maslaca/margarina
     

ZELENI FIL

  • 100 g maslaca/margarina
  • so
  • 150 g mladog sira/rendani kačkavalj
  • 2 do 3 struka mladog belog/crnog
  • luka
  • 1 žumance

ŽUTI FIL

  • 1 žumance
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • bosiljak

U šolju staviti kvasac s malo šećera i nekoliko kašika mlakog mleka, sačekati da počne da „radi” pa umesiti testo. Po potrebi dodati malo vode. Ostaviti na toplom da naraste, oko sat vremena. Kada je testo naraslo, premesiti pa oklagijom razvući na debljinu od oko jedan santimetar.
Većim okruglim kalupom vaditi krugove. Filovati zelenim/žutim filom pa svaki krug preklopiti i dobro prstima pritisnuti da se prilikom pečenja pancerote ne otvore. Peći u zagrejanoj pećnici na 200, a potom na 180 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Premazati pred kraj umućenim

Komentari0
13206
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja