sreda, 25.11.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
četvrtak, 27.02.2020. u 15:22 O. J.

Pan­če­vu od NIS-a 15 mi­li­o­na di­na­ra

Размена споразума (Фото НИС)

Pan­če­vo – Kroz pro­gram „Za­jed­ni­ci za­jed­no”, Naft­na in­du­stri­ja Sr­bi­je će ove go­di­ne ulo­ži­ti 114,5 mi­li­o­na di­na­ra u osnov­ne i sred­nje ško­le u 12 gra­do­va i op­šti­na u Sr­bi­ji, s že­ljom da do­pri­ne­se bez­bed­no­sti de­ce i uče­ni­ci­ma pru­ži bo­lje uslo­ve za sti­ca­nje no­vih zna­nja i ve­šti­na. Na te­ri­to­ri­ji gra­da Pan­če­va ove go­di­ne će u okvi­ru jav­nog kon­kur­sa bi­ti fi­nan­si­ra­ni pro­jek­ti u vred­no­sti od 15 mi­li­o­na di­na­ra, o či­jem iz­bo­ru će od­lu­či­va­ti ko­mi­si­ja sa­sta­vlje­na od pred­stav­ni­ka kom­pa­ni­je, lo­kal­ne za­jed­ni­ce i nad­le­žnih mi­ni­star­sta­va.

– Že­lim da is­tak­nem od­lič­nu sa­rad­nju sa kom­pa­ni­jom „NIS Ga­sprom njeft”, sa ko­jom sva­ke go­di­ne sa­ra­đu­je­mo kroz pro­gram „Za­jed­ni­ci za­jed­no” i da im za­hva­lim na iz­u­zet­no od­go­vor­nom od­no­su pre­ma lo­kal­noj za­jed­ni­ci. Za­hva­lju­ju­ći ovom pro­gra­mu, obez­be­đen je kon­ti­nu­i­tet i omo­gu­će­no odr­ža­va­nje iz­u­zet­no zna­čaj­nih ma­ni­fe­sta­ci­ja za grad, po­put Bi­je­na­la umet­no­sti, Džez fe­sti­va­la, kao i pro­je­ka­ta u obla­sti zdrav­stva, obra­zo­va­nja i eko­lo­gi­je, odr­ži­vog raz­vo­ja i ino­va­ci­ja” – iz­ja­vio je iz­me­đu osta­log gra­do­na­čel­nik Pan­če­va Sa­ša Pa­vlov. 

U Pan­če­vu je u okvi­ru ovog pro­gra­ma do sa­da re­a­li­zo­va­no 134 pro­jek­ta, a pret­hod­ne fi­nan­si­ra­na dva – na­bav­ka sa­ni­tet­skog vo­zi­la sa tran­sport­nim in­ku­ba­to­rom, s ci­ljem pra­vo­vre­me­ne po­dr­ške pre­vre­me­no ro­đe­nim, no­vo­ro­đe­nim be­ba­ma i odoj­ča­di, i re­kon­struk­ci­ja i adap­ta­ci­ja Ode­lje­nja deč­je i pre­ven­tiv­ne sto­ma­to­lo­gi­je.

Kao je­dan od vo­de­ćih so­ci­jal­nih in­ve­sti­to­ra u Sr­bi­ji, NIS pod slo­ga­nom „Bu­duć­nost na de­lu” već go­di­na­ma ula­že ve­li­ka sred­stva u raz­voj za­jed­ni­ce, po­seb­no po­dr­šku mla­di­ma. Od 2009. go­di­ne u dru­štve­no od­go­vor­ne pro­jek­te kom­pa­ni­ja je in­ve­sti­ra­la vi­še od 3,7 mi­li­jar­di di­na­ra.

Komentari0
a1167
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja