utorak, 07.04.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 17:39

Piletina na lovački način

sreda, 05.02.2020. u 13:53
(Фото Пиксабеј)


Potrebno je:

  • pola šolje crvenog vinskog sirćeta
  • kašičica svežeg ruzmarina
  • kilogram piletine, isečene na komade
  • sok od pola limuna
  • ¼ šolje maslinovog ulja
  • so
  • crni mleveni biber, po ukusu

U činiji izmešajte sirće, ruzmarin, so i biber i ostavite da odstoji. Namažite komade piletine sa svih strana limunom, posolite i pobiberite. Meso treba da odstoji desetak minuta.

Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju i lagano pržite komade piletine, oko 30 minuta, često ih okrećući, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Sipajte rastvor sa sirćetom preko piletine i zagrejte ali stalno mešajući da se ne zalepi za dno tiganja. Kada se tečnost ukuva piletina je spremna za služenje.

Servira se s pirinčem ili s jednostavnom testeninom. „Alla cačiatore” se prevodi na lovački način i obično znači kuvano jelo od mesa ili peradi. Danas se mnogo sastojaka dodaje ovom jelu: šargarepa, celer, luk i paradajz. Recept je, inače, iz Umbrije.


Komentari2
78271
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Snezana
Pollo alla cacciatora (izgovara se Polo ala kaćatora) tj. Piletina na lovački način!
Козјера
Одличан рецепт. Једино што нисмо стављали винско сирће, већ црно вино, а додали смо и црни лук, шаргарепу и целер. Испало је одлично, имао сам утисак да једем фазана или зеца.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja