sreda, 13.11.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 17:57

Buhtle

četvrtak, 26.09.2019. u 17:15
(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

 

• 200 ml mleka
• kesica suvog kvasca
• 750 g brašna
• kašičica soli
• 1 prašak za pecivo
• 120 g šećera
• 200 ml jogurta
• 120 g masla (ili 100 ml ulja)
• tvrđa marmelada

U malo toplog mleka u kom se otopi kašičica šećera umeša se suvi kvasac i ostavi pet minuta da kvasac „proradi”. U međuvremenu, pomeša se brašno s praškom za pecivo i malo soli, doda šećer, jogurt i rastopljeni puter (ili ulje), a zatim i nadošli kvasac i umesi glatko testo. Gotovo testo izručiti na sto posut brašnom i podeliti ga na dvadesetak jednakih loptica. Svaku na dlanu rastanjiti u kružni oblik, ali ne previše jer mora da zadrži fil. U sredinu kruga staviti po kašičicu marmelade, koja mora biti tvrda (neko u domaći, tečniji džem stavi malo prezli ili mlevenih oraha). Prstima skupiti ivice testa, zavrteti, slepiti ih zajedno i oblikovati u lopticu. Slažu se jedna do druge u okrugli pekač ili dublju šerpu tako da slepljeni deo bude okrenut ka dnu posude za pečenje. Složene ostaviti na toplom mestu još pola sat. Rernu ugrejete na 200 stepeni i peći buhtle dvadesetak minuta dok ne porumene.


Komentari1
37df5
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Квасац И прашак за пециво?
Зашто додавати прашак за пециво, ако се већ користи квасац?

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja