sreda, 13.11.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 18:25

Panzanela, toskanska salata

ponedeljak, 23.09.2019. u 15:57
(Фото:howsweeteats.com)

Potrebno je:

 

• nekoliko kriški starog hleba
• 2 kašike maslinovog ulja
• dve grančice majčine dušice
• sok od pola limuna
• čen belog luka
• 2 breskve
• 250 g čeri paradajza
• sveži bosiljak
• četiri šnita pršute
• šaka rukole
• so
• biber

U šerpici, na malo maslinovog ulja, na kratko propržimo hleb isečen na kockice, sklonimo s grejne ploče, posolimo i začinimo svežom majčinom dušicom. Zatim se u činiji napravi emulzija maslinovog ulja i sveže isceđenog limunovog soka, bibera i sitno seckanog belog luka. Zatim spremamo salatu. U činiju stavljamo opranu rukolu, dodamo dve breske narezane na kriškice, paradajz isečen na polovine ili ostavimo celi čeri, dodamo svež bosiljak i sve to prelijemo s polovinom pripremljenog preliva za salatu. Preko toga istresemo prepečene kockice starog hleba i podelimo na tanjire ili u male porcije, dodajući po šnit pršute.


Komentari1
b19d0
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Breskva ili avokado
Na slici je avokado ne breskva. Sta od ta dva voca?

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja