četvrtak, 14.11.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 09:48

Deverika pečena u rerni

petak, 20.09.2019. u 22:31
(Фото Славица Ступарушић)

Potrebno je:

 

  • 1,5 do 2 kg ribe deverike
  • glavica crnog luka
  • veza lista peršuna
  • začin od sušenog povrća
  • ulje

Ribu dobro očistiti od krljušti (od repa ka glavi), izvaditi utrobu, oprati i obrisati suvom krpom. Nožem zarezati na svaka dva centimetra ukoso prema repu. Zatim ribu posuti začinom. Luk iseckati i pomešati sa seckanim peršunom, pa nadevom puniti ribe i slagati u pleh obložen alumofolijom.

Preliti ribe uljem i peći u rerni 45 minuta na 200 stepeni, da porumene.

Ovaj jednostavan i brz recept za ljubitelje rečne ribe dobili smo od beograđanina, strasnog pecaroša, Jugoslava Milisavljevića.

Deverika je ukusna i jeftina riba. Može se naći kod alasa. Najbolje je kupiti već očišćenu.


Komentari1
6d346
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

ЗОРАН ШУНДИЋ
ДОБАР РЕЦЕПТ Деверика и бандар (гргеч) из ципринидних река су најслађе врсте риба. И, по мом личном мишљењу, припремање рибе је веома пожељан и здрав хоби. Нарочито ако сте уз то и риболовац, а посебно ако рибу припремате у природи. Из рибњака и уопште мирних низијских вода, најслађи је печени шаран (и кувана шаранска глава) и обавезно пржени лињак, код кога је најслађа реш пржена кожица. Ја рибу држим на врелом уљу тачно 12 минута. Од морских врста толико дуго пржим и скушу. Кромпир обавезно.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja