ponedeljak, 21.10.2019. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
Poslednja izmena 22:05
PORODIČNI RUČAK

Torta s rumom

utorak, 17.09.2019. u 12:54
(Фото Пиксабеј)

Potrebno je:

 

Za koru:
• 6 jaja
• 125 g mlevenog badema
• 125 g šećera
• 2 kašike suvog grožđa
• strugana kora od jednog limuna
• 2 kašike prezli
• 5 kašika ruma

Za preliv:
• 125 g šećera
• 4 kašike vrele vode
• 3 štangle čokolade
• 2 kašike ruma

Dobro umutiti žumanca sa šećerom, dodati badem, suvo grožđe (prethodno potopljeno u vrelu vodu), struganu koru od limuna i prezle. Sjediniti pa umešati i čvrst sneg od belanaca. Masu sipati u dobro podmazan kalup i peći. Kada je torta pečena, staviti je na tacnu i dok je još topla preliti s pet kašika ruma, a zatim ostaviti da se ohladi. Za to vreme ukuvati šećer s vodom i na kraju dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Umešati rum i toplim preliti tortu. Staviti je u mlaku rernu da se prosuši, izvaditi i posuti s malo seckanog badema ili preliti topljenom čokoladom.


Komentari0
38503
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Početna /

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja