Potrebno je:
• manja dinja
• 4 kašike malinovače ili višnjevače
• 2 kašike limunovog soka
• 2 kašike šećera
• 2 kruške
• 300 g malina ili višanja (smrznutih ili iz kompota)
• 350 g ananasa
• 2 kašike konzerviranih brusnica
• 4 kašike belog vina
Dinju oprati, raspoloviti, izvaditi seme, izdubiti meso i iseći ga na kocke, a koru sačuvati. Preko kockica dinje preliti malinovaču ili višnjevaču i limunov sok sa šećerom. Ostaviti da upije sokove. Za to vreme oljuštiti kruške i očistiti od semena i naseći na koskice. Takođe, očistiti i iseckati ananas, dodati maline, pa sve skupa pomešati sa dinjom. Preko toga preliti belo vino, a ko želi, može malo da pošećeri. Oštrim nožem izrezati rubove kore dinje u cik-cak, složiti voće, ukrasiti šlagom, ohladiti i servirati.