Na platou kod Kule Nebojša od 5. do 8. septembra biće organizovan tradicionalni „Fiš fest”, najveća gastronomska fešta na reci. Posetioci festivala moći će da probaju brojne specijalitete od rečne i morske ribe, koje će spremati najeminentniji kuvari sa prostora bivše Jugoslavije, ali i specijalitete sarajevske i mediteranske kuhinje. Za štimung i dobro raspoloženje pobrinuće se brojne muzičke zvezde, a svoj spektakl najavljuje i grupa „Ođila”, koja će nastupiti na glavnoj bini 6. septembra, u 20 časova.
Beogradskoj publici predstaviće se i „Apsolutno romantično”, bend „Tvajlajt Di-Si”, „Tribjut Džoni Keš”, Nikola Grbić Grba, „Titanus bend” i „Rok lavirint”.
Najveće interesovanje publike očekuje se na takmičenju pripremanja riblje čorbe, koje će se održati 7. septembra, kada će umeće oprobati mladi majstori za kotlićem. Finale manifestacije je u nedelju, 8. septembra.
Svi zainteresovani sugrađani mogu da učestvuju u kuvarskim radionicama, ali i slušaju predavanja o pripremanju hrane. Biće održana prezentacija starih zanata, proizvođača sira, maslinovog ulja, meda, kao i turističke ponude Beograda i Srbije. Za najmlađe planiran je zabavni i interaktivni program u delu „Sport klub i Fiš fest dečji kutak”. Deca će tu moći da uživaju u zabavnom parku i da se upoznaju sa praistorijskim stanovnicima planete – dinosaurusima. Replike dinosaurusa u prirodnoj veličini biće deo postavke, a posle manifestacije i aukcije biće poklonjene dečjim ustanovama grada Beograda, najavljuju organizatori, a prenosi Beoinfo.
Pošto je festival posvećen Dunavu, posetioci će moći da uživaju i u nautičkoj izložbi plovila, koja će biti postavljena sva četiri dana. Ulaz na „Fiš fest” je besplatan. Na trinaestoj manifestaciji predstaviće se najbolji kuvari iz Bosne, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije. Svoje znanje predstaviće i majstori iz Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, pod vođstvom čuvenog Stambola Geštamova, kao i gostujući kuvari u delu koji se popularno zove „kuvarski šou” – priprema specijaliteta na otvorenom. Pored gostiju iz regiona, za posetioce hranu će pripremati kuvari restorana „Vodenica”, navodi se u saopštenju.