subota, 30.05.2020. ✝ Verski kalendar € Kursna lista
nedelja, 07.10.2018. u 18:57 R. Stanković

Plodovi zlatne jeseni

Сточарска изложба - неизоставан део Пољопривредног сајма у Крушевцу (Фото Р. Станковић)

Kru­še­vac – Naj­ve­ći agro do­ga­đaj u cen­tral­noj Sr­bi­ji, Po­ljo­pri­vred­ni sa­jam u Kru­šev­cu, oku­pio je ju­če ve­li­ki br­oj sto­ča­ra, pr­o­iz­vo­đa­ča stoč­ne hra­ne, sred­sta­va za pri­hra­nu, za­šti­tu bi­lja, pr­o­iz­vod­nju se­men­ske ro­be, ala­ta i po­ljo­pri­vred­nih ma­ši­na, pred­stav­ni­ka osi­gu­ra­va­ju­ćih ku­ća i ba­na­ka, kao i ve­li­ki br­oj pred­stav­ni­ka me­snih za­jed­ni­ca, ko­ji su iz­la­ga­li plo­do­ve zlat­ne je­se­ni. U okvi­ru saj­ma odr­ža­na je i sto­čar­ska iz­lo­žba, na ko­joj je bi­lo 66 gr­la kra­va si­men­tal­ske ra­se, 95 ova­ca i ko­za.

Na otva­ra­nju saj­ma su go­vo­ri­li dr­žav­ni se­kre­tar u Mi­ni­star­stvu po­ljo­pri­vre­de, šu­mar­stva i vo­do­pri­vre­de Ve­li­mir Sta­noj­lo­vić i gra­do­na­čel­ni­ca Kru­šev­ca Ja­smi­na Pa­lu­ro­vić. Sta­noj­lo­vić je na­ja­vio ve­će iz­dva­ja­nje fi­nan­sij­skih sred­sta­va iz bu­dže­ta za pod­sti­ca­nje raz­vo­ja po­ljo­pri­vre­de i to pri­mar­ne pr­o­iz­vod­nje, kao i pre­ra­đi­vač­kih ka­pa­ci­te­ta.

Gra­do­na­čel­ni­ca Pa­lu­ro­vić je iz­ra­zi­la za­do­volj­stvo onim što su po­ljo­pri­vred­ni­ci pred­sta­vi­li kao svo­ja do­stig­nu­ća, na­gla­ša­va­ju­ći da se grad Kru­še­vac tru­di da u što ve­ćoj me­ri po­dr­ža­va re­gi­stro­va­na po­ljo­pri­vred­na do­ma­ćin­stva, po­seb­no ona ko­ja po­di­žu no­ve za­sa­de i raz­vi­ja­ju sto­čar­sku pr­o­iz­vod­nju.

Pre­ma re­či­ma Mar­ka Mi­lo­je­vi­ća, po­moć­ni­ka gra­do­na­čel­ni­ka Kru­šev­ca za po­ljo­pri­vre­du, ovo­go­di­šnji sa­jam je oprav­dao svo­je, već tra­di­ci­o­nal­no po­sto­ja­nje.

– Sa­jam je me­sto su­sre­ta po­ljo­pri­vred­ni­ka, ra­ta­ra, sto­ča­ra i vo­ća­ra sa pred­stav­ni­ci­ma pre­ra­đi­va­ča i pr­o­iz­vo­đa­ča po­ljo­pri­vred­ne opre­me, ala­ta, kao i osi­gu­ra­va­ju­ćih ku­ća i ban­ka­ra. Ta­kav kon­cept ga­ran­tu­je si­gur­nu bu­duć­nost ovog saj­ma, kao naj­ve­ćeg agro do­ga­đa­ja u Ra­sin­skom okru­gu i cen­tral­noj Sr­bi­ji – ka­že Mi­lo­je­vić.

Komentari0
2abb8
Molimo vas da sе u komеntarima držitе tеmе tеksta. Rеdakcija Politikе ONLINE zadržava pravo da – ukoliko ih procеni kao nеumеsnе - skrati ili nе objavi komеntarе koji sadržе osvrtе na nеčiju ličnost i privatan život, uvrеdе na račun autora tеksta i/ili članova rеdakcijе „Politikе“ kao i bilo kakvu prеtnju, nеpristojan rеčnik, govor mržnjе, rasnе i nacionalnе uvrеdе ili bilo kakav nеzakonit sadržaj. Komеntarе pisanе vеrzalom i linkovе na drugе sajtovе nе objavljujеmo. Politika ONLINE nеma nikakvu obavеzu obrazlaganja odluka vеzanih za skraćivanjе komеntara i njihovo objavljivanjе. Rеdakcija nе odgovara za stavovе čitalaca iznеsеnе u komеntarima. Vaš komеntar možе sadržati najvišе 1.000 pojеdinačnih karaktеra, i smatra sе da stе slanjеm komеntara potvrdili saglasnost sa gorе navеdеnim pravilima.

Komentar uspešno dodat!

Vaš komentar će biti vidljiv čim ga administrator odobri.

Prijavite se na našu mailing listu

* Obavezna polja