понедељак, 03.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа

Каћа и варјача

Много раније него што је настао Инстаграм, на који већина људи широм света, пре него што попију гутљај кафе, коктела или узму први залогај оброка „окачи” фотографију тог ужитка, о храни се вековима…

Прилика да се поново гледамо у очи

Никад још познати стихови наше славне песникиње Десанке Максимовић нису били присутнији у нашем свакодневном животу: „Не, немој ми прићи...”, проширили су се на све међуљудске односе. Прогнани су…

1

Она је оживела Пепу Прасе

Дугогодишњи водитељ Радио-телевизије Србије, један од уредника емисије „Србија на вези”, аутор награђиваног серијала „Африка и Србија на вези”, Јелена Ђорђевић Поповић, на позив Оливере Ковачевић,…

До 2030. на путевима у свету 31,1 милион електичних возила

До краја деценије, трећина укупне продаје нових аутомобила на свету биће електрична возила, показује последње истраживање консултантске…

Психичка снага и ковид

За савремену науку однос психе и тела још је недовољно објашњен. У медицини је добро познато да психа и емоције могу значајно да утичу на…

Кухиња је моје игралиште

Првог дана јула када смо договарали интервју за „Магазин”, Бранко Кисић је славио 33. рођендан. – Нема проблема да се чујемо вечерас –…

Емирати освајају свемир

Уједињени Арапски Емирати успешно су лансирали мисију ка Марсу названу „Ал Амал”, што значи „нада ”. Летелица је полетела 20. јула из…

1

Да ли знате?

Шта је то ићиндија
Трећа муслиманска молитва * Ићиндија (турска реч) трећа је по реду, рачунајући од почетка дана, муслиманска свакодневна молитва (намаз), чије обављање почиње око средине времена између поднева и заласка сунца. Тако се назива и само доба када почиње обављање ове молитве. Тако у једном старом запису о старом Београду стоји: „Кад су мујезини, озго са мушара многобројних џамија, објавили правовернима час ићиндије, трговци и турски и хришћански у чаршији остављали би своје радње и хитали својим домовима. Тада би се ужурбано спуштали ћепенци и забрављале радње, да се отворе тек следећег дана изјутра. И тако, већ у први мрак, цела чаршија била би затворена и пуста. На улицама нестало би оне поподневне живости и завладао би мир и тишина.”

Хороскоп

Дневни Хороскоп
За 02. август 2020
#
Ован

Напети сте и склони исхитреним емотивним реакцијама, избегавајте расправе са старијим члановима породице. Будите опрезни у саобраћају, поштујте прописе. Смањите грицкалице.

#
Бик

Незадовољни сте емотивним статусом. Расправе са партнером могу прерасти у озбиљне неспоразуме. Ако сте слободног статуса, пожелећете љубавну авантуру. Смањите масну храну.

#
Близанци

Недостаје вам толеранције у комуникацији. Избегавајте расправе са непознатим особама. Оптерећују вас текуће финансије, али немојте доносити исхитрене и непромишљене одлуке.

#
Рак

Имате потребу за одмором. Пријаће вам да се осамите и да више времена проводите у природи. Избегавајте расправе са рођацима и комшијама, могу прерасти у озбиљне неспоразуме.

#
Лав

Имате потребу да се опустите и препустите личним задовољствима, али вас ограничавају породичне обавезе. Будите толерантнији у комуникацији са пријатељима. Смањите лекове.

#
Девица

Поједини саговорници ће вас иритирати ставовима и коментарима. Трудите се да избегавате расправе, склони сте исхитреним емотивним реакцијама. Уносите више витамина и течности.

#
Вага

Будите веома опрезни са новцем. Није повољан тренутак за инвестиције и трговину. Посветите више пажње млађим члановима породице, потребна им је подршка. Смањите цигарете.

#
Шкорпија

Имате утисак да близак пријатељ није искрен према вама. Немојте улазити у расправе ако немате уверљиве аргументе. Будите опрезнији са оштрим предметима, можете се повредити.

#
Стрелац

Улазићете у расправе са партнером јер заступате супротстављене ставове. Ако сте слободног статуса, пожелећете да контактирате некадашњу симпатију. Избегавајте газирана пића.

#
Јарац

Имате жељу за променама, али немојте доносити исхитрене и непромишљене одлуке. Посветите пажњу блиском пријатељу, потребна им је подршка. Смањите масну храну и слатко.

#
Водолија

Пријаће вам да више времена проводите у друштву креативних млађих особа. Будите опрезнији са новцем, немојте га трошити на непотребне луксузне ствари. Смањите цигарете.

#
Рибе

Улазићете у расправе са партнером и старијим члановима породице. Потрудите се да будете флексибилнији у ставовима. Не претерујте са рекреативним спортом, можете се повредити.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља