четвртак, 04.03.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
недеља, 21.02.2021. у 10:14

Хлепчићи

Pixabay

Потребно је:

  • 1 струк празилука
  • 250 г брашна
  • кашика путера
  • 3 кашике маслиновог уља
  • со, бибер

Празилук исећи што ситније и кратко га пржити на мало путера и на једној кашики маслиновог уља, тек да омекша, посолити и побиберити по укусу.

У чинију додати пресејано брашно, преостале две кашике маслиновог уља и празилук, а затим децилитар топле воде и умесити тесто. Направити лопту од теста, умотати у провидну фолију и оставити 20 минута да се одмори. Поделити на осам делова и разваљати хлепчиће на величину палачинке, па их испећи с обе стране на тигању уз минимално уља.

Неко у тесто додаје ситно сецкани празилук без претходног кратког пржења и омекшавања.

Коментари0
25400
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља