Потребно је:
- 200 г панчете у комадићима
- маслиново уље
- 2 празилука
- 4 јајета
- 4 кашике пуномасне павлаке
- 100 г сира гријер
- 2 кашике сецканог першуна
- со, бибер
За тесто
- 200 г обичног брашна
- 100 г маслаца
- со
Просејати брашно и со у посуди за мешање. Прстима утрљати маслац у брашно и направити глатко, чврсто тесто. Од теста направити лопту, умотати га у провидну фолију и оставити да се хлади 20 минута. Затим разваљати тесто и њиме обложити припремљени подмазани плех, оставити да тесто виси преко ивице, а затим избушити дно виљушком. Хладити 10 минута, а потом пећи на 200 степени у угрејаној рерни петнаестак минута док не добије златну боју. Одсећи вишак теста оштрим ножем и оставити са стране.
У међувремену, пржити панчету на умереној ватри три минута, док не постане готово хрскава, додати празилук и пржити још пет минута док не омекша. У чинији помешати јаја и павлаку, зачинити по укусу и додати три четвртине сира гријер. Све то умешати у смесу с празилуком, сјединити и додати першун. Сипати смесу на печено тесто, одозго посути преосталим сиром и пећи у загрејаној рерни 15 до 20 минута.