Потребно је:
- 500 г кромпира
- 500 г мешаних шумских печурака или сушених вргања
- 1 средња главица лука
- 1 шаргарепа
- 1 чен белог лука
- со
- бибер
- сецкани лист першуна
- 1 кашика милерама
Очистити и насецкати лук, а кромпир и шаргарепу огулити и нарезати на коцкице. Насецкати бели лук и першун, очистити и нарезати печурке (или намочити суве, па намочене насецкати). Пропржити лук на уљу да постане стакласт, онда додати кромпир, шаргарепу, бели лук, зачинити, додати литар воде или темељца од поврћа, поклопити да се кромпир лагано кува. Печурке пропржити на мало уља да пусте воду и омекшају, па их додати у лонац с кромпиром и кувати док кромпир не почне да се распада и мало згусне чорбицу. Проверити укус и додати сецкани лист першуна. Ако су печурке суве, намочене, омекшале и насецкане, додати их одмах с кромпиром и заједно кувати. Готову чорбицу по жељи послужити с кашиком милерама.
Рецепт и фото Марина Стрмотић (алиас Марина Марс)