Потребно је (за четири особе):
- 500 г макарона
- 500 г плавог патлиџана
- пола литрa соса од парадајза
- 300 г ситно ренданог димљеног тврдог сира
- свеж босиљак
- маслиново уље
- со
Пропржити плави патлиџан уздужно исечен. Скувати тестенину да буде ал денте и зачинити сосом од парадајза и трећином сира. Поуљити ватросталну посуду, сипати у њу мало парадајз-соса, додати половину тестенине, а преко поређати патлиџан, другу трећину сира, много искиданих листова босиљка и неколико кашика соса од парадајза. Покрити остатком тестенине, обилато залити остатком парадајз-соса и сира, попрскати с мало уља, ставити у пећницу загрејану на 180 степени и пећи око пола сата. Оставити да одстоји пре служења.