четвртак, 04.03.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 17.12.2020. у 09:37

Пица маргарита

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • 500 г брашна
  • 20 г пивског квасца
  • мало млаке воде
  • со

За надев:

  • 300 г парадајз-пелата
  • 300 г сира моцарела
  • мало маслиновог уља
  • оригано, со

Замесити тесто па га пустити да одстоји на топлом месту и мало нарасте. Онда га развући и ставити у претходно уљем подмазан плех. По њему распоредити парадајз, а затим сир. Посолити, посути оригано и пећи у рерни на 200 степени Целзијусових 25 до 30 минута. Украсити листићима босиљка, па пицу послужити топлу.

Коментари3
ce908
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

marko
Testo sa puno manje kvasca, da prestoji preko noći, pećnica na maks, 270-330 C.
Hobby cook
Chef, kora pice treba da je pečena, balgo hreskava, a ne krokantna! Ne smije biti krta, polomio bi zube! Visoka temperatura za testo, voće i povrće? Da stoji ili se peče? Pizza nije zaštićeno ime, pa ih ima raznih varijanti, pa i debelih, to je tkz. američka pica. Jako tanka, koja je tanja od italijanske je francuska verzija. Krokant je francuski slatkiš spravljen od mješavine sjeckanih oraha, lješnika, badema i karamelizovanog šećera. To je tvrđe nego pečena italijanska pizza.
Profesionalni sef kuhinje(bivsi)
@Marko,imate pravo.Pica treba da bude tanka i krokantna a ne debela i meka.Zato je dobra visoka temperatura za testo ,za povrce i sir......!Sve to se uklapa u harmoniju.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља