Потребно је:
- прегршт шампињона
- шоља пиринча
- осредња главица црног лука
- ½ шољице зејтина
- ½ кашике зачина од поврћа
- лист лорбера
- млевени црни бибер по укусу
На зејтину се продинста ситно сецкани црни лук, да омекша и зацакли као срча. Да би све ишло брже, овлаш се посоли и динста у поклопљеној посуди. Прегршт шампињона се очисти и опере, исече на колутиће и дода луку, да се све скупа динста још десетак минута.
У међувремену се очисти и опере шоља пиринча, па када су печурке већ сасвим смекшале, саспе одозго и добро промеша. Тад би требало додати шољу воде и, уз непрестано мешање, стрпети се док је онај пиринач сасвим не упије.
Овоме се дода зачин од поврћа, измрвљени лист лорбера и млевени црни бибер по укусу, све се налије с још две шоље воде, саспе у ватросталну посуду (ону с поклопцем) и стави у пећницу, где ће се запецати двадесетак минута на температури од око двеста степени.