четвртак, 04.03.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 27.11.2020. у 10:25

Посни купус

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • осредња главица купуса
  • осредњи корен целера
  • 2 осредње шаргарепе
  • 3 главице лука
  • ½ л сока од парадајза
  • кашика зачина од поврћа
  • кашика алеве паприке
  • сува паприка
  • десетак зрна црног бибера
  • лист лорбера
  • млевени бибер и со

У погодној посуди подгреје се ситно сецкани лук посољен таман да мало „отпусти”. На то се набаци купус сечен као за салату, нарендају се на крупној треници шаргарепе и целер, ушушка сува паприка, запраши се алевом паприком и зачином од поврћа, дода бибер у зрну и налије хладном водом да добро огрезне.

Метне се на плотну, а кад проври, температура се смањи, да би се све крчкало бар три сата. Тада се додају сок од парадајза, лист лорбера и млевени бибер, па се остави да се докувава још сат.

Коментари2
de162
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Baba Branka
Četiri sata da se skuva posan slatki kupus?
od A do S
Kiseli ili slatki,lep vizueni utisak?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља