уторак, 24.11.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
петак, 20.11.2020. у 13:20

Вариво од сочива

(Фото Пиксабеј)

Потребно је (за 4 до 6 особа):

  • 400 г сочива
  • 200 г црног лука
  • 4 чена белог лука
  • 1 веза першуновог лишћа
  • 200 г шаргарепе
  • 100 г корена целера
  • 1 дл уља
  • 1–2 дл сока од парадајза
  • со, млевени бибер и оригано по укусу

Сочиво пречистити, опрати и налити хладном водом да преноћи. Оцедити. Црни и бели лук очистити, ситно исецкати. Очистити и опрати шаргарепу и целер и исећи на коцкице. Пропржити црни лук у шерпи на загрејаном уљу. Убацити шаргарепу, зачинити и пржити док не омекша. Додати бели лук, сочиво, сок од парадајза и динстати уз доливање воде петнаестак минута, док све не омекша. На крају додати сецкано першуново лишће и оригано. Пресути у плех или ватросталну посуду и запећи у рерни десетак минута.

Коментари0
46286
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља