субота, 05.12.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 22.10.2020. у 11:00

Крем чорба

(Фото Пиксабеј)

Потребно је

  • 1 већа или 2 мање келерабе
  • једна мања тиквица
  • уље
  • мало маслиновог уља
  • главица црног лука, средња
  • 200 мл киселе павлаке
  • со
  • бибер
  • по укусу мускатни орах
  • кисело млеко

Келерабу и тиквицу опрати и исећи на ситне коцкице. У дубоки суд у коме ће се кувати чорба сипати маслиново и сунцокретово уље, додати ситно исецкан црни лук па мало пропржити на лаганој ватри неколико минута. Додати со, а потом исецкане келерабу и тиквице. Побиберити и додати мускатни орах па налити водом, не више од две литре и оставити да се кува.

Кувати на умереној температури око 20 минута.

Оцедити воду, а масу испасирати. Додати воду у којој се кувало поврће по потреби да не буде превише густа. На крају умешати киселу павлаку и оставити на два-три кључа па искључити ринглу. Служити топло. За декорацију у тањире ставити поврће у комаду које није измиксано или крутоне.

Коментари1
f8a5b
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Ljubitelj krem supe
Dva litra vode je previše. Manje vode, obavezno vruće, ne cediti, da se ne bacaju vitamini. Supu miksati u posudi sa štap mikserom, dodati pavlaku i ne kuvati više nego samo podgrejati. Ako se pavlaka kuva "dva-tri ključa" pavlaka će napraviti grudvice jer nije dovoljno masna. Ako supa nije dovoljno gusta staviti kockicu ledeno hladnog putera, ne kuvati, malo mešati. 200 ml pavlake je previše, može pola od toga. Kiselo mleko koje stoji u receptu nema u objašnjenju kuvanja. Naravno nije potrebno!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља