субота, 05.12.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 15.10.2020. у 10:54

Густа чорба од кромпира

(Фото Пиксабеј)

Потребно је

  • 5 до 6 кромпира
  • алева паприка
  • мало масти или уље
  • со
  • бибер
  • једно јаје
  • першунов лист
  • 2,5 л воде

Кромпир ољуштити, исећи на ситне коцке. Коцкице кратко пропржити с мало масти (не сме да промени боју већ само да се осети мирис печеног кромпира). Додати млевену црвену (алеву) паприку, со, бибер. Сипати воду и кувати док се кромпир не скува, око пола сата.

Када је кромпир скуван, искључити ринглу и када течност престане да ври додати претходно умућено јаје и исецкан першун. Добро промешати.

По укусу додати две до три кашике парадајз-соса, да мало „оживи” боју или макароне.

Коментари0
5256a
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља