среда, 21.10.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
понедељак, 22.06.2020. у 12:53

Чорба од тиквица и кромпира

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

  • 2 мање тиквице
  • 2 шаргарепе
  • 2 кромпира
  • 1 главица црног лука
  • целер
  • бибер
  • суви зачин
  • со
  • уље

Исецкани лук, с мало уља, пропржити у дубљем суду у којем ће се кувати. Када омекша, додати све поврће претходно опрано и исечено на коцке: тиквице, шаргарепа, целер, кромпир. Налити око два литра воде и кувати док се поврће не обари. Повремено доливати воду, ако уври, и водити рачуна да не ври на јакој температури. Скувано поврће извадити из воде и изблендати у блендеру или иситнити миксером, па све вратити у воду у којој се кувало. Додати со, бибер, суви зачин по укусу и оставити још пет минута на благој температури, уз стално мешање.

Коментари1
88a8f
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

M Ć K
Čorba je izuzetno ukusna, laka, daje prijatan osećaj sitosti. Kašika pavlake kad se već sipa u tanjir, poboljšava joj ukus i hranljivost.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља