уторак, 02.06.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 21.05.2020. у 21:20 Мери Билић
ТВ БАРОМЕТАР

Хранољупци

(Фото промо)

Сецка се, ренда, пржи, динста, пече… на свим домаћим и светским ТВ каналима а, наравно, понајвише на оним специјализованим за гастрономију. А да кулинарске емисије могу бити другачије од свега раније виђеног потврђује циклус „На вечери код”, који је на програму четвртком у 22 на РТС 1. Продуцентска кућа је „Фрутворкс” Снежане Матић Перић и Микија Перића, који су осмислили да се дванаест личности из нашег јавног живота такмичи у припремању јела у свом дому. Тимови се зову „Бибер” и „Со” а учесници су Ненад Кнежевић Кнез, Јелена Живановић („Зана”), Гордана Лазаревић, Бојана Стаменов , Бане Томашевић, Бојан Маровић, Сузана Манчић, Марко Кон, Бојана Ординачев и млади глумац Владимир Ковачевић. По правилима свако од њих је шест пута гост а једном домаћин противничкој екипи. Гости на крају вечери, после јела, на картице уписују оцену а победничка екипа ће добити чек на милион динара који је намењен у хуманитарне сврхе, односно Прихватилишту за стара и одрасла лица у Београду. Гледаоци су у прилици да се уз ову емисију забаве али и да виде процес припреме разноврсних јела која представљају прави гламур на тањиру. Сем што оцењују, гости за трпезом у камеру и коментаришу јела. То чине штедећи комплименте иако последњу реч дају оценом која је тајна. Тако је, рецимо, за један од деликатеса који је припремао Марко Кон Гордана Лазаревић наглашавала „како не подноси мирис овчјег сира”, у другој епизоди Бојана Стаменов је имала коментар да је било „недовољно тартар соса” а Бане Томашевић је истицао да „он не воли ролате”. Примера ради, за дезерт од чоколаде и лешника певач Кнез је имао оцену која је гласила „јесте мало склепано али је укусно”.

Очигледно да постоји неки проблем у нашем менталитету, када треба да неком упутимо комплимент, да похвалимо труд и туђи таленат. Јер да је то тако сведочи и претходни циклус емисија из исте продуцентске куће под називом „Кухиња мога краја”, у којој су се такмичиле врсне домаћице из руралних средина и малих градова. Оне су, исто тако, „на апотекарској ваги” мериле сваку похвалу и комплимент је увек више личио на критику него на дивљење. Тако су такмичарке, на пример, хвалиле специјалитете домаћице додавши „порције су биле превелике” или „леп је колач од чоколаде и ораха али за мој укус сувише јак”. Заправо, и у једном и у другом циклусу емисија гости уживају у јелу али на крају одговарају као да је питање било „шта ви највише волите да једете”.

У емисијама „На вечери код” редовно влада добра атмосфера, уз пуно смеха али ипак је најдуховитији наратор, односно глас Дејана Кашанина, који изговара текст који је написала Ирина Крушка.

Коментари0
fb708
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља