среда, 15.07.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
понедељак, 23.03.2020. у 17:54

Свињска печеница са сувим шљивама

(Фото Д. Илић)


Потребно је:

  • 500 г свињске печенице (крменадле без костију) у комаду
  • 150 г сувих шљива
  • со, бибер
  • 500 г печурака (шампињона или неке друге гљиве)
  • 1 главица црног лука
  • 1 шаргарепа
  • 100 г масти
  • 1 дл белог вина

Свињску печеницу обрадити (одвојити месо од опне и жилица), ножем направити рупу на пресеку, дуж целог парчета, и у њу ставити суве шљиве. Комад меса повезати куварским канапом на неколико места , посолити, побиберити и кратко пропржити са свих страна да добије златножуту боју. У мањи сач или шерпу за печење ставити очишћено и на ситније комаде насечено поврће, а преко њега припремљено месо. Залити вином, поклопити и пећи на 180 степени око сат и по. Када је месо печено, извадити га из сача и оставити 10 минута, скинути канап и сећи на парчиће.

Уз ово јело сервирати кромпир, а на само парче печенице, по жељи, ставити кашику кајмака.

Коментари2
6a921
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Meso i mast...
500 g svinjskog mesa i 100 g masti? Meso kuvano u masti! Svinjsko meso se propeče u teflonskoj posudi bez masti ili se stavi 1-2 kašike putera ili prekuvanog putera koji nema vode. Svako može sam napraviti, tako što puter prekuva i procijedi kroz kuhinjski papir ili krpu. Ostavi se u tegli, koristi za svinjsko i kokošije meso ili neko drugo meso kao i jaja. Mliječna masnoća izoluje tipičan miris mesa, bude prijatnije za jesti. Suve šljive moraju biti pogodne za peći, bez šećera.
Milutin
Sad je post!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља