недеља, 05.04.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 19:05

Деликатесне слатке и слане пите

Аутор: А. К.уторак, 18.02.2020. у 10:10
(Фото А. Васиљевић)

Око пите много посла има, али зато гурмани тврде да јој ниједно јело, које се прави од развијеног теста, по укусу равно није. Ово мишљење делили су и многобројни посетиоци окупљени на вечери у Културном центру „Град”. Приход од бонова за вечеру намењен је за помоћ Савезу удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Србије.

На традиционалном „Деликатесном понедељку” своје умеће у прављењу пите показали су супружници Драгана и Миодраг Илић и њихов презимењак, али не и сродник, Дејан Илић. Они су чланови Удружења „Тестивал” које ће 29. фебруара организовати фестивал теста, тестенине и хлеба на „Дорћол плацу”.

Сладокусци су се почастили савијачама са сиром, месом, кромпиром, бундевом и јабукама. Сервирана пита у тањиру била је у облику ознаке за „Вај фај”. То је, како су објаснили кувари Илићи, и симболична ознака повезивања свих љубитеља пите с краја на крај света. Они који су желели да сазнају како се пите праве могли су да добију основне лекције према којима је најважније да онај ко тесто меси доброг расположења.

– Ако домаћица гунђа, или се кувар због нечег једи, онда се и јуфка јогуни, па се тешко прстима или оклагијом развија – тврди Дејан. Он ће на фестивалу, последњег фебруарског дана, држати предавање и радионицу за прављење домаће тестенине. 


Коментари0
cb9e9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља