четвртак, 20.02.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 12:00

Печене јабуке пуњене сувим воћем

понедељак, 30.12.2019. у 13:12
(Фото Пиксабеј)


Потребно је

  • Килограм јабука средње величине
  • 100 г сувих смокава
  • 100 г сувих кајсија
  • 100 г сувих урми
  • 100 г сувог грожђа
  • 100 г ораха
  • 100 г шећера у праху
  • 1 лимун
  • мало воде

Јабуке опрати исећи у круг део код петељке и издубити сваку воћку тако да се добију корпице. Пећи двадесетак минута у рерни, на папиру за печење, па оставити да се јабуке охладе.

Сушено воће самлети или исећи руком на јако ситне комаде и добро измешати. Додати шећер, сок од једног лимуна и мало воде па поново све добро промешати да се добије компактна маса. Додавати воду по потреби како се смеса не би распала или лепила за руке. Филом пунити јабуке па све прелити карамел преливом или шлагом.


Коментари0
13b14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља