петак, 10.04.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 23:05

До краја 2021. године уложићемо десет милиона евра у ваљевски крај

недеља, 22.12.2019. у 13:34
Јован Теодосић и Александар Вучић (Фото Танјуг)

ДИВЧИБАРЕ – Председник Александар Вучић најавио је данас да ће до краја 2021. године у ваљевски крај бити уложено више од 10 милиона евра, као и да ће у наредна два месеца посетити Ваљево, како би разговарао са грађанма.

„У Ваљево ћу ускоро, и то да разговарам са људима, а не да држим митинге и предавање. А, уложићемо много више од пет милиона евра, јер само ће изградња канализације коштати три милиона”, рекао је Вучић новинарима на Дивчбарама.

Како је рекао, до краја 2021. године биће уложено више од 10 милиона евра у потез Мионица – Дивчибаре и Дивчибаре – Ваљево, у комплетну инфраструктуру, што ће бити наведено и у инвестиционом плану.

„То вам ја обећавам, не председници општина”, рекао је Вучић, јавља Танјуг.

Додао је да је циљ да домаћи туристи троше више новца у својој земљи, те да ће се покушати са увођењем ексклузивних ваучера, односно да се ваучери не односе само на смештај са две или три, него и на онај са четири или пет зведица, како би се помогло људима који хоће да улажу у луксузни туризам.

„У наредна два месеца доћи ћу у Ваљево, да разговарам са људима, видим шта мисле и шта треба да урадимо”, рекао је Вучић.

Он је реако и да ће се радити брза саобраћајница Лајковац-Ваљево и да ће машине ускоро изаћи на терен.

Вучић је додао да Србија има највеће субвенције за куповину трактора пошто пољопривредницима поклања 50 одсто потребних средстава и поручио да држава увек жели да заштити саљака и домаћу привреду.

Он је, одговарајући на питања новинара како још држава може да помогне пољопривредницима, казао да сигурно нигде у свету нема толиких субвенција као код нас када су у питању трактори.

„За то (пољопривреду) ћемо увек да имамо новца”, поручио је председник и додао да је на хиљаде машина до сада субвенционисано.

Напоменуо је да тржиште уређује цене пољопривредних производа и да када грађанима одговара цена млека или меса онда не одговара сељацима и обрнуто.

Вучић је истакао да нам, ипак, цене укупно не скачу годишње више од два одсто.

Вучић најавио улагања у пут Крчмар-Дивчибаре 

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању хотела „Црни врх” на Дивчибарама и најавио да ће држава помоћи у изградњи путне и друге неопходне инфраструктуре. Он је захвалио породици Теодосић која је одлучила да део новац уложи у своју земљу и своју будућност веже и за Србију напомињући да је у питању инвестиција вредна 7,8 милиона евра и да ће ићи и до 10 милиона евра.

„Милош Теодосић је много уложио овде у Србији и захвалан сам и поносан што су Теодосићи то учинили за своју земљу, могли су новац да уложе било где у свет”, рекао је Вучић, јавља Бета.

Он је казао да је Србија преузела на себе да заврши пут од Крчмара до Дивчибара, да ће помоћи у телекомуникационој и канализационој инфраструктури и да ће урадити травнати терен.

Додао је да ће помоћи и Фудбалски савез Србије, а да је Дејан Станковић обећао да ће на Дивчибаре да доводи фудбалере Црвене Звезде, да не морају у Словенију на припреме, јер, како је рекао, нема нигде ништа лепше од овога овде у срцу Шумадије.

Вучић је казао да држава помаже и домаћим инвеститорима и да је ово 10. хотел који помажу, а чији су власници домаћи инвеститори.

Помоћи ћемо да се врати тешко стицан углед Крушика

ДИВЧИБАРЕ – Помоћи ћемо да Крушик врати тешко стицан углед, рекао је данас председник Србије Александар Вучић и најавио да ће ускоро бити одржан састанак са представницима свих фабрика наменске индустрије, којима ће помоћи, укључујући и Крушик.

Вучић је, након отварања хотела на Дивчибарама, упитан за коментар изјаве Александра Обрадовића да се „на Крушику види анатомија једног режима”, те какво је тамо заиста стање, рекао да је против те компаније вођена „језиво прљава” кампања због које су угрожена радна места Ваљеваца.

Због такве неодговорности и безобзирности ускоро ће, каже Вучић, бити одржан састанак са фабрикама наменске, јавља Танјуг.

Подсетио је да је Крушик 2012. био пред гашењем, да је било три пута мање радника, и да није постојао нити један озбиљни производни погон.

Потом је, каже, нешто урађено за ту фабрику, а сада су је, кампањом и таквим изјавама, вратили уназад.

Тврдње о Крушику, потакнуте одавде, стигле су управо из земље из које су, седам дана касније, отишле минобацачке ракете у Емирате, а то је производ који се прави у Крушику.

О изборима у Хрватској: Не мешам се, али не верујем у прогнозе

ДИВЧИБАРЕ – Председник Србије Александар Вучић изјавио је, поводом данашњих председничких избора у Хрватској, да не жели да коментарише унутрашње ствари других земаља, да ће Србија свакако наставити да гради добре односе са том државом, али и да не верује у званичне прогнозе.

„Не мешам се никада у унутрашње ствари других земаља, нисам тако уверен у званичне прогнозе”, рекао је Вучић на Дивчибарама, јавља Танјуг.

Напоменуо је да су његови закључци мало другацији после јавног сучељавања кандидата, јер, како каже, чини му се да политику боље познаје од људи који се тиме не баве.

„Ми ћемо да градимо добре односе, нека буде да се они боље разумеју од мене. Никада и ни од кога нећемо трпети понижења, ни према српском народу ни према српској држави”, закључио је Вучић.

Када сте супериорнији не треба исхитрено реаговати

ДИВЧИБАРЕ – Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да ће Србија умети да сачува мир на КиМ, и додао да, када сте у нечему суперниорнији, не треба исхитрено реаговати.

Вучић је на тај начин одговорио на питање како гледа на то што се Србија залаже за мир у региону, а Приштина наставља са претњама и оптужбама.

Могу, каже, да говоре шта хоће, то, иначе, само показује њихову нервозу, каже председник, преноси Танјуг.

Нагласио је да Србија жели да сачува своју децу, да иде ка Европи, да сарађује са свима, али и да увек будемо спремни да сачувамо наш народ.

Можда сам ја луд, али Србија је у врху по стопи раста

ДИВЧИБАРЕ – Можда сам ја луд, али Србија је у врху Европе по стопи раста, рекао је председник Александар Вучић коментаришући то што је Драган Ђилас на Твитеру објавио вест о његовој (Вучићевој) изјави новинарима у Тирани, уз коментар: „Луд”.

„Србија, такође, четврту годину има суфицит у буџету, плате су, иако недовољно велике, највише у историји, уз више километара аутопутева и пруга у претходних 40 година... А, можда сам луд и због тога што немам 619 милиона евра”, рекао је Вучић.

Упитан да прокоментарише изјаве да је „Нада Топчагић слика и прилика његовог режима”, Вучић је рекао да је то „слика и прилика поправљања глупости које су неки раније оставили”.

Нада Топчагић је, иначе, једна од грађана које су преварили инвеститори који су градили станове у Београду.

Он је рекао да се заправо ради о „застрашујућој” заоставштини бивше власти, те да грађанима који су преварени, попут певачице Топчагић, треба помоћи у оквирима закона и, наравно, не државним новцем, јавља Танјуг.

О чему се ради, објаснио је на следећи начин:

„Дирекцији за грађевинско земљиште у Београду је дуговано чак 12 милијарди динара, јер су се они договарали са својим, иначе, полулажним инвеститорима, тако да је било довољно да дају личну или меницу фирме, као гаранцију за исплату пуне цене за плац. Некада су плацеви узимани од града, некада од приватних лица”, рекао је Вучић.

Они би, каже, затим на тим плацевима изградили станове, наплатили их, зарадили, а онда би рекли да у фирми, са којом су почели, они лично на своје име немају ништа, јер су све пребацили на рођаке, па људи од којих су купили плац – остају без динара.

„То је био један од случаја са Надом Топчагић. И у том случају сам, као и за било ког другог, то рекао, јер је мој посао да се људима помаже, у складу са законом, а не да им се одмаже”, рекао је Вучић.

Додао је да су те ствари решене, као и случајеви кредита индексираних у швајцарским францима, те данас нема ни динара дуга Дирекцији за грађевинско земљиште Београда, јер сад не може да се гарантује само личном или меницом и фирме.

Нада Топчагић је иначе рекла за Прву тв да је њен проблем решен уз помоћ председника.

Ко хоће нек изађе на изборе, ко неће – и не мора

ДИВЧИБАРЕ – Председник Србије Александар Вучић поручио је данас опозицији да ко жели да изађе на изборе може да изађе, а ко не жели да не мора.

На питање новинара како коментарише предлог Зорана Живковића лидерима опозиције да се предомисле по питању бојкота, да за Нову годину кажу да су се шалили и да ће заправо изаћи на изборе, јер имају шансу да на изборима добију 60 посланичких места, Вучић је запитао – „како само 60, кад лидери опозиције тврде да убедљиво побеђују?”.

„Зар није народ сит 'диктатуре, злочинца, убице и великог издајника и лудака'? Не постоје придеви и именице које нису употребили да би погрдно описали оно што радим. Шалили се или не, нека они раде свој посао. Хоћете на изборе – хоћете, нећете на изборе – нећете”, поручио је Вучић, јавља Танјуг.

Додао је да за разлику од њих власт хоће да изађе на изборе:

„Ми на изборе хоћемо и знамо да ће то за нас да буде тежак посао, јер избори су лаки само за оне који губе, док су за оне који желе да побеђују и да воде земљу избори увек врло тешки”.


Коментари25
c9d7b
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Hans
Ako ce ovaj momak levo od premijera, sa ovim preplasenim, unezverenim pogledom da vodi taj hotel, nece to na dobro izaci.
Muradin Rebronja
Postoje tri energije: enegija kapitala (vlasnik), energija znanja (menadžment) i enedgija rada (zaposleni). Ako svako radi svoj posao, na najbolji moguci način, uspeh je zagarantovan. Ako vlasnik bude na usluzi menadžmentu, menadžment na usluzi zaposlenima a zaposleni na uslizo gostima od kojih svi žive, onda je to to. Dati zaposlenima najbolje znanje, tehnologiju i motivaciju. Nažalost, vlasnici žele da budu gazde a naše škole ne školuju takve menadžere. To najbolje rade Amerikanci i to se zna.
Препоручујем 2
Jovan ©
Braca Teodosijevic otvaraju svoj hotel na Divcibarama. Dolazi aktuelni Predsednik Srbije da prisustvuje svecanom otvaranju. Tamo su novinari i on procenjuje da je to prilika da on daje izjave za javnost o izborima u Hrvatskoj i izlasku ili neizlasku opozicije na izbore. Od brace Teodosijevic nismo culi ni reci.
Ilija
Ovo je zaista veliki poduhvat Vlade da se uliži u putnu infrastrukturu ovog dela Srbije i prilaziu Divčibarama, kao i pomoć domaćim investitorima za dalja ulaganja i obnovu Srbije.
dipl. agronom
...i , naravno ,dodao bih , valja investirati ,i u organsku poljoprivrednu proizvodnju na terenima Maljen planine...Valja udovoljiti prohtevima turista iz Beograda,Novog Sada...
Препоручујем 5
Radovanka
Juce je u nekim novinama objavljeno kako SNS ima 3546 botova. Mislim da podatak nije tacan jer da je tako,onda na ovom sajtu gde moze samo jednom da se glasa, bar njih 200 bi glasalo,sto se nikad nije desilo. Nazalost,na drugim sajtovima nema ovog limita te se stice lazni utisak o njihovom broju. Takodje ima sajtova gde se ne dozvoljava drugacije osim SNS misljenja,a to cine moderatori po necijem nalogu. Napoznatiji po ovom drugom je sajt RTS,gde se na kasicicu dozvaljavaju protiv SNS misljenja.
Dragana
Srbija je prva u Evropu po stopi Rasta I zato treba ulagati u turizam I infrastrukturu da bi doslo sto vise investitora
KOMSIJA
Kako znate da imamo najveci rast, culi na tv! Razvoj se postize INDUSTRIJOM! Za Radovanku: postoje grupe koje imaju programna kompu ili mobilnom za slanje i davanje ocena na komentare, pa tako odjednom padne 1000 ocena na neki komentar. I onda se dobije direktiva, da se ide na drugi portal...u tom pogledu smo bas razvijeni, It sektor radi u svakom pogledu!
Препоручујем 15

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља