понедељак, 24.02.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 21:16

Рибља чорба

среда, 18.12.2019. у 19:09
(Фото Пиксабеј)

 

Потребно је

  • 2 кг разне рибе (шаран, деверика, сом, караш, смуђ)
  • 2 главице веће црног лука
  • 2 шаргарепе
  • 1 средњи пашканат
  • сок од парадајза или два већа свежа парадајза
  • чаша белог вина
  • љута и слатка сува паприка
  • першунов лист
  • брашно
  • мало уља
  • бибер у зрну црни
  • со

Поврће опрати и исећи на коцке и пропржити на мало уља. У дубљи суд додати воду и комаде рибе очишћене и исечене на комаде. Оне најбоље – да нису глава и репови, неколико комада, немојте одмах стављати у лонац.

Оставити да све заједно кува на средњој температури, око два часа. Не дозволити да кипи. Када је риба скувана извадити поврће па га пропасирати, сам бујон процедити, а рибу очистити од костију. У другом суду све поново спојити, додати бибер у зрну, слатку и љуту туцану паприку по укусу. Брашно и парадајза умешати као за запршку, па додати и добро размутити у чорби. Тек тада убацити најбоље комаде рибе додати бело вино, посолити и кувати још тридесетак минута. Служити топло; украсити приликом сервирања у тањир ситно исецканим листовима першуна.


Коментари2
5c925
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

milovan
Ko je ovo pisao, riblju corbu nikad u zivotu nije jeo. Riba se stavlja na kraju i kuva ne vise od 20 minuta.
Dragoljub
Kakve veze ima jedenje i kuvanje? To ne više od dvadeset minuta je po većini kuvara 30 min a tako je i u ovom receptu. Prvi deo se odnosi na bujon, a lepi komadi ribe se kuvaju 30 min.
Препоручујем 3

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља