недеља, 27.09.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 19.12.2019. у 22:07

Корпице са печуркама

(Фото Пиксабеј)

 

Потребно је

  • Паковање лиснатог теста
  • 800 г печурки – шампињона
  • 100 г мајонеза
  • 100 г киселе павлаке (две чаше)
  • 600 г качкаваља
  • мало уља
  • један парадајз
  • 2 чена белог лука

Тесто извадити из фрижидера и на собној температури сачекати да се одмрзне, за то је потребно најмање један сат. Потом тесто развући, истањити оклагијом на дебљину од око пола сантиметара. Чашом или округлом модлом за колаче правити кругове и ређати у мало науљен калуп за мафине или калупе обложене папиром за печење.

У том случају рукама добро прислонити тесто уз папир како би корпице имале што правилнији облик. Пазити да модла за кругове од теста буде веће запремине од удубљења у плеху како би тесто могло да „пређе” преко врха модле. Пећи у загрејаној рерни док корпице не буду готове, око 15 до 20 минута. Када су печене извадити и оставити да се охладе.

Фил

У суду с мало уља продинстати исецкане печурке на танке листиће. Када се охладе додати масу коју сте добили мешањем мајонеза, павлаке и једне трећине наренданог качкаваља – 200 г. Пунити охлађене корпице од лиснатог теста овим филом. Украсити преосталим наренданим качкаваљем и коцкицама свежег парадајза и на танко исеченим листићима белог лука.

Коментари0
66ae7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља