среда, 01.04.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 19:28

Јунећа супа

уторак, 10.12.2019. у 10:36
(Фото Пиксхир)


Потребно је:

  • 500 г јунећих груди
  • 4 шаргарепе
  • 3 кромпира
  • 1 пашканат
  • 1 целер
  • 1 главица црног лука
  • 1 кашичица сувог зачина
  • со и бибер по укусу
  • 1 веза влашца

Јунетину опрати под млазом хладне воде и ставити у лонац. Очистити поврће, па шаргарепу и пашканат исећи на колутове, целер на штапиће, кромпир на коцкице, и додати месу, па налити с 3 литра хладне воде и кувати на слабијој ватри. Лук очистити, преполовити и препећи на рингли с обе стране, или у тефлонском тигању, да мало поцрни с обе стране, а у средини да буде стакласт, па и њега убацити у лонац и наставити са кувањем, око сат времена. Супу процедити, по потреби долити још воде, па додати суви зачин, посолити и побиберити по укусу, промешати и кувати још неколико минута. Вратити у супу поврће и пред служење посути сецканим влашцем.


Коментари1
0d0e7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

lalala
Krompir u supi!Kasnije još dodavati vodu?...Koješta!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /
Гастрономија
Гастрономија
Гастрономија

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља