четвртак, 02.07.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
среда, 04.12.2019. у 11:37

Новогодишњи „Укус фест”

(Фото А. Васиљевић)

Фестивал домаће хране и пића на коме ће бити представљена празнична лепеза више од 1.500 производа из целе Србије и региона биће одржан у суботу у хотелу „Метропол палас” од 11 до 20 сати. Новогодишњи „Укус фест” у знаку је предстојећих празника и свог рођендана тако да све посетиоце очекују и торте.

Тачно у подне Деда Мраз ће поделити 50 пакетића за најбрже малишане. Посетиоци ће моћи да уживају у дегустацијама најукуснијих сирева, производа од меса попут пршуте, домаћих кобасица, кулена, чварака... У специјалним дегустацијама посетиоци ће наћи заборављена јела, природне сокове, ликере, права домаћа вина... Неизоставни су и произвођачи слаткиша па ће се многи засладити џемовима, китникесом, домаћим колачима, чувеним слаткишима из старе добре бакине кухиње. Цена улазнице је 250 динара, а за децу до 12 година улаз је бесплатан.

Коментари5
ff8fa
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Чеда Хиландарац
Сјајно је да се на страницама наше "Политике" могу видети рецепти и разговарати о јелима, заиста хвала! Наставите тако... А било би исто тако лепо да у време поста ту видимо посна јела, и посне посластице, за месо и сир увек има времена. На тај начин не би сте никога узнемиравали, већ допринели уједначеној атмосфери међу вашим читаоцима. Мени би било занимљиво да видим како се припрема неки леп залогај спреман на води, тога је јако мало и јако ретко да се нађе. Рибе, посна руска, има тога много!
Sacha Bakker
Koliko ja znam da računam, još traje Božićni post. Srećno nam bilo Srbi!
Beogradjanin Schwabenländle
Да, овај украсни тањир је леп ; пршута на тањиру је дебело сечена, постављена без осећаја за лепоту, без срца, без знања и позвања праве гатрономије, неколико крајева тих кришки су се већ мало посавијали од стајања и делују суво, уз то пренатрпано, као увек. Једна маслинка и три зрна грожђа и једна увела лиска першуна не чине пролеће. Пиво никада и нигде није било апритиф, то су шери, шампањац, а врста вина иде уз врсту понуђеног јела. И после јела долази дижестиви, сиреви, воће и жестоко!
Dragan Pik-lon
Koji lepi tanjir gore na slici.Cak i jedan Kralj nebi odoleo iskusenju da makne jednu tanku snitu sumke u prolazu.Sve je na svom mestu,samo fali Njegoseva dinja.onda bi to bilo komplento jelo.Koje ''krpi''predjelo,glavno jelo i desert-zajedno.Toceno pivo bi bilo idealni aperativ a crno vino posle praznog tanjira.Ne zaboravimo da pijemo sporo,mljackajuci vino kao da je sok od sunke i dinje zajedno.Spadam u one gurmane koji nemaju nista protiv da se isti protokol ponovi i za srpsku novu godinu...!
Vrijeme posta!
Dragane, psi mljackaju! Slika je privlačna samo za neke žderonje i vrijeđa običaj posta. Ovakve slike su prije prikazivali neki da bi Srbe odvratili od hrišćanskog pravoslavlja.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља