петак, 25.09.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 28.11.2019. у 14:58

НИС седму годину генерални спонзор Фестивала науке

(Фото НИС)

Под слоганом „Разоткривање”, тринаести Фестивал науке, највећа манифестација у области промоције науке и образовања у региону, одржаће се од 5. до 8. децембра на Београдском сајму, уз подршку компаније НИС.

Компанија НИС је седму годину заредом генерални спонзор Фестивала науке, који је овога пута посвећен разоткривању заблуда и митова уз помоћ науке и научних достигнућа, са незаобилазном дозом забаве, учења и дружења.

Овогодишњи Фестивал науке одржаће се у халама 3, 3А и 5 Београдског сајма и окупиће више од 60 научних и образовних институција и удружења и више од 600 научника из Србије и иностранства.

Компанија НИС ће се ове године представити поставком под називом „Знање покреће”, специјално  креираном да проведе посетиоце кроз праву научну авантуру, кроз разоткривање заблуда и митова када је у питању енергија, тема која у великој мери утиче на наш свакодневни живот и представља срж пословања компаније. У овом занимљивом кутку, у хали 3 Београдског сајма, свако ко буде желео претвориће се у правог истражитеља у оквиру НИС Escape Room-а, где ће га кроз тимски рад, логичко закључивање и способност разоткривања мистерија, тачни одговори одвести до излаза. Поред тога, посетиоци ће имати прилику да учествују у два експеримента – са летећим тањирима и мерењем тежине на планетама Сунчевог система.

„Подршка НИС-а Фестивалу науке није случајна, јер је НИС свакодневно окренут науци, примени научних достигнућа у свом раду, иновацијама и дигитализацији. Ове недеље смо обележили и десет година сарадње са Истраживачком станицом Петница, и то је још један пројекат сарадње НИС-а са науком на који смо изузетно поносни”, казао је Стефан Деспотовић, директор екстерних комуникација НИС-а.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља