среда, 11.12.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 23:05

Либански гурмански специјалитети

Аутор: А. К.уторак, 19.11.2019. у 09:38
(Фото Ропиксел)

Манаиш са сиром, месом и спанаћем и либанске мини-пице, као и вегетаријански и вегански манаиш са затаром и манаиш фалафел били су на менију у Културном центру „Град”. Овај савамалски простор који је мирисао на свеже пециво био је тесан да прими многобројне гурмане. Они су знатижељно чекали у реду и распитивали се о специјалитетима из Либана представљеним на традиционалном „Деликатесном понедељку”.

„Деликатесни понедељак” у Културном центру „Град” (Фото: Н. Марјановић)

Кулинарско дружење организовали су Друштво српско-либанског пријатељства и либанска пекара „Фуруна”. Гости су чули и занимљиву причу која каже да је љубав између Либанке и Србина донела у Београд манаиш – аутентично пециво које се може јести у свако доба дана. Манаиш је популарно јело у свим друштвеним класама у Либану, а пече се и код нас у специјалној пећи донетој из Бејрута. Традиционални додатак затар овом пециву даје посебан укус, као и мешавина сусама, мајчине душице и других зачина.


Коментари4
3dd35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Maya
Tipična arapska kuhinja!
Nada
Nesto super zdravo: Tabuli Iseckati dve vece veze persuna super sitno Iseckati vezu mladog luka super sitno Iseckati manji krastavac i paradajz super sitno Izmesati sa sitnim burgulom ( izlomljena psenica koju ste prethodno natopili u vodi pa ocedili ) Zaciniti maslinovim uljem i sokom od limuna i posoliti po ukusu Prijatno
Nada
Homos: 1 tegla od 100 grama tahini paste 1 cesanj belog luka maslinovo ulje sok od pola limuna 1 tegla kuvanih leblebija (200gr) Izmiksati lebleje u blenderu pa polako dodavati sve druge sastojke i izblendovati dobro. Sipati u male cinije i zaliti sa malo maslinovog ulja Baba Ganus Ispeci u rerni dva veca plava paradajza Nakon pecenja oljustiti i izblendovati Dodati maslinovog ulja, cesanj belog luka i dve kasike tahini paste ( pasta od sesama) Prilikom sluzenja ukrasiti sa malo zrnaca nara
Ema
Njam, njam. Libanska kuhinja je odlicna. Molim redakciju da objavi recepte za ova jela.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља