среда, 11.12.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 23:05

Поширана јаја

среда, 13.11.2019. у 08:08
(Фото Викимедија)


Потребно је:

• неколико јаја
• око 2 л воде
• 2 кашичице сирћета
• зачини по жељи (со, бибер, оригано, млевени пистаћи...)

Узети јаја па их спустити у чинијицу са водом у којој су истопљене две кашичице соли: које потоне, онда је свеже, које плута, старо је. У дубљу посуду улити воду, пустити да прокључа, додати две кашичице сирћета па смањити ватру. Јаја извађена директно из фрижидера разбити у посуду пажљиво да жуманце остане цело. Проврелу воду промешати жицом да се створи вртлог, па у њега спуштати јаја једно по једно. Кашиком гурати беланце према жуманцу да се не распе, а кад се стврдне (по жељи), вадити шупљом кашиком у посуду с хладном водом, да извуче киселину. Оцедити јаја па ставити на тањир и служити на тесту. Посути их зачинима или млевеним пистаћима.


Коментари1
41e52
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

артиљерац
Јаја извадити из лонца и спуштати на пропржену сланину.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља