четвртак, 12.12.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 14:54

Јагњетина у вину

уторак, 12.11.2019. у 13:54
(Фото Пиксхир)


Потребно је:

• 1 кг јагњетине с ребрима
• 0,5 дл белог вина
• 0,5 дл уља
• суви зачин
• сенф
• рузмарин
• шака бланшираних листића бадема
• броколи

Зарезати месо, па зачинити. Помешати воду са белим вином у једнакој размери, па уз уље ставити у ватросталну посуду у којој ће се пећи месо. У јагњетину добро утрљати со, по жељи премазати сенфом, посути рузмарином и све прекрити алу-фолијом. Пећи у претходно загрејаној рерни на 200 степени. Повремено вадити посуду, окретати месо и заливати соком који је пустило. Пред крај скинути фолију и оставити још 15 минута да се ухвати лепа корица. Кад је готово посути листићима бадема и служити уз куване брокуле.


Коментари0
11ea3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља