субота, 27.02.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 10.10.2019. у 10:18

Тортиља „Поло”


Потребно је (за 2 особе):

• 2 тортиље
• 200 г пилећих батака
• 1 главица црвеног лука
• прстохват оригана
• со, бибер
• помфрит

За цацики прелив:

• 1 краставац
• 150 г киселе павлаке
• 1 чен белог лука
• парадајз и зелена салата по жељи

Пилећи батак исећи на трачице и ставити га у већ загрејану шерпу без уља. Када батак отпусти своју масноћу, додати му црвени лук сечен на ребарца. Маса је готова када вода испари. На крају додати оригано и со.

Краставац изрендати и заједно са сецканим луком додати у киселу павлаку.

Тортиљу премазати цацики сосом, додати припремљену масу од пилетине и по жељи додати парадајз и зелену салату. Уролати и послужити с помфритом.

Рецепт и фото М. Пршић

Коментари0
2a997
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља