недеља, 07.03.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
недеља, 06.10.2019. у 21:48

Срби показали зрелост и љубав према Србији

Председник Александар Вучић саопштио је да је Српска листа на парламентарним изборима остварила најубедљивију победу у својој историји са 98,07 одсто гласова и освојила свих 10 мандата у парламенту у Приштини
(Фото Танјуг)

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је српски народ на КиМ, великом победом Српске листе, показао огромну зрелост и љубав према Србији, одбранио се од нестанка и добио снажно политичко представљање, са свих десет освојених мандата у косовском парламенту.

Вучић је на ванредној прес конференцији рекао да су Срби на КиМ на овим изборима показали колика је њихова љубав према Србији, те да је то велика обавеза и да ће држава Србија морати да ради много више, бори се и брине се о њима још више.

„Ово је сигнал Албанцима и међународној заједници да су Срби чврсти, јаки, јединствени и да ће умети да чувају своје", нагласио је он, преноси Танјуг.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да је сасвим сигурно да и ми и Албанци имамо много тога због чега би тербало да разговарамо. „Гарантујем да српску државу и српски народ нико неће тако једноставно срушити и победити као што су неки планирали“, казао је он изразивши уверење да ће ко год дође на власт у Приштини таксу сигурно укинути.

Своје обраћање поводом избора на КиМ Вучић је започео преношењем да су данас, после више недеља сваковрсних притисака на српски народ, како јужно тако и северно од Ибра, ухапшена два члана ирачког одбора у Бошњачкој махали из редова Српске листе зато што су дозволи двојици људима да гласају са српским личним картама, иако су донели потврду да су поднели захтев за издавање косовских докумената.

„Ово сам рекао јер је све што је рађено у претходних недеља и месецима чињено са жељом да се Српска листа уништи, да се нађу подобни Срби који би да служе не интересима свога народа, већ Харадинаја, Тачија, Куртија и Мустафе. Изборни резултати су и за мене неочекивани“, казао је он.

Вучић је рекао да је учествовао у многим различитим победама на разним изборима, и да му је ова победа најдража јер је остварена у најтежим условима.

„У условима када су представници различитих међународних организација и земаља дали све од себе да сруше монопол Српске листе и утицај Београда, јер је по њима све што би повезивали Србију са Косовом малигно. Имали су у томе не малу помоћ из Београда, али све је било неуспешно“, констатовао је Вучић.

Он је истакао да је Српска листа однела најубедљивију победу на изборима и да никада није победила овако, а као пример навео је Северну Митровићу где је Српска листа освојила 98,07 одсто гласова.

„Зашто се ово догодило ? Желим да искажем огромну захвалност српском народу који је показао огромну зрелост, понашали се онако како су се неки други понашали пре 30 или 40 година. Упркос свим притисцима су се ујединили и разумели своју државу и шта други желе. Одбранили су се од нестанка. Имаће сада снажно политичко представљање, јер ово значи да је Српска листа освојила свих 10 мандата и да ће моћи да се бори за интересе свог народа“, казао је он.

Српски народ, према његовим речима, показао је и да му је важно да коначно неко брине о њима, издваја новац и бори се за њих.

Видели су, како је казао, резултате инвестиционог плана и не могу сада да причају д а су сви исти и да нема разлике међу политичарима.

„Срби су овако гласали и изашли у већем броју него икада раније зато што су хтели да покажу љубав према својој земљи Србији. То нико не може и не сме нити, ће моћи да им одузме. То је однос према својој земљи. Можете да хапсите људе шсо вам се не свиђа што имају српске личне карте, или шта мисле о Рачку, али не можете да им уништите љубав према Србији“, поручио је Вучић.
 

Премијерка Брнабић честитала СЛ на изборним резултатима
Премијерка Ана Брнабић честитала је вечерас Српској листи на резултатима оствареним на ванредним парламентарним изборима, истаквши да је реч о важној, огромној победи.
"Честитке Српској листи на преко 90 одсто освојених гласова у свим општинама са српском већином на Косову и Метохији у најтежим условима до сада", написала је премијерка на свом Твитер налогу, преноси Танјуг.
Захвалила је српском народу на КиМ на јединству и озбиљности и на томе што не одустају ни у најтежим околностима.
"Само јединствени имамо глас који се чује", рекла је она и честитала председнику Србије Александру Вучићу и Канцеларији за КиМ који су, како је навела, годинама градили то јединство.

Рекао је да је ово као закључак велика обавеза и да ће држава Србија морати да ради много више, бори се и брине се о њима још више.

„Ово је сигнал Албанцима и међународној заједници да су Срби чврсти, јаки, јединствени и да ће умети да чувају своје“, нагласио је он.

Вучић је казао да они не траже ништа туђе, већ само да могу да опстану на својим огњиштима и чувају своје име и презиме.

„Они који су мислили да ће великом медијском буком, криминализацијом да отимају гласове Срба и да деле Србе поручио бих „не радите против свога народа за своје личне инетресе. Има нешто важније од личних интереса, а то је наш народ. Немојте да, бисте се ви мало парчета власти дочепали то да радите. Овако народ на то реагује““, истакао је он.

Вучић је рекао да није Српска листа својим деловањем заслужила оволико гласова, колико су их други натерали на борбу за опстанак српског народа.

„Замолио бих наш народ да се вечерас провесели, никога не угрожавајући, а ми ћемо сутра да радимо, на подршку Београда и Србије увек могу да рачунају“, закључио је

Вучић:Очекујем победу Куртија, разговараћемо с њим

Председник Србије Александар Вучић рекао је да не искључује могућност да Самоопредљење Аљбина Куртија, уз гласове из иностранства, освоји највише гласова, да то за њега не представља радост, али да ће, ако се то догоди, Београд са њим преговарати као са легитимним представником Албанаца, те да ће то бити тешки разговори.

"За сада води ДСК Османија и Мустафе, Самоопредељење је другопласирано, али очекујем да они из иностранства добију пуно гласова, тако да не бих искључио могућност да заврше на првом месту. То би била велика радост за неке од српских политичара који су подржавли ту партију која у свом програму има стварање велике Албаније. За мене није", рекао је Вучић на конференцији за новинаре по завршетку избора на КиМ.

Он је тако одговорио на питање новинара како види резултате албанских партија, будући да од тога зависи наставак дијалога.

Вучић је истакао да је за њега важно да може да разговара са легитимним представником Албанаца.

"Бићемо спремни да разговарамо са легитимним представницима Албанца, ма ко то да је, нисмо ми ти који ћемо да их бирамо, нисам ја пуштао Аљбина Куртија из затвора него ДОС, нисам ја сарађивао са њим него неки други , али наше је да разговарамо са њима и то ће бити веома тешки разговори. Нема ту велике филозофије, не очекујте да ће бити лако за нас, али неће бити једноставно ни за њих, али у томе и јесте смисао преговора- да разговарате и да покушате да нађете компромисно решење", истакао је Вучић.

У сваком случају, истакао је он, данас ми имамо пуни легитимитет , и српски народ је недвосмислено рекао ко су ти који заступају његове интересе

Српска листа у свим местима добила више од 90 одсто

У свим местима је Српска листа на данашњим изборима на КиМ добила више од 90 одсто гласова, истакао је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Он је пренео да је у Северној Митровици на 100 одсто обрађеног материјала Српска листа освојила 7.118 гласова, СЛС Слободана Петровића 34, листа Раде Трајковић и Ненада Рашића 51, а листа коју је предводио Александар Јаблановић 55.

"Српска листа је дакле у Северној Митровици освојила 98,07 одсто српских гласова", рекао је Вучић и истакао да су и за њега самог то неочекивани изборни резултати.

За њега, како је додао, био је и изненађујући исход у Великој Хочи и Гораждевцу - у Великој Хочи 145 за Српску листу према 1, што је највећи проценат, односно 99,4 одсто.

Има још таквих места где су Срби излазили и Спрпска листа је добила значајно више гласова, а сви други су добили значајно мање, према досад пребројаним гласовима.

У Обилићу Српска листа је, каже, добила 1.217 гласова, Трајковић и Рашић нису добили ниједан.

У Штрпцу је Српска листа добила 5.122, а они су добили 26 гласова.

У Клокоту је Српска листа добила 1.193 гласа, а остали 0,80, колико је добио СЛС Петровића.

У Србици 109 Српска листа, пет је добио Петровић, два је добила Трајковић.

У Ораховцу, Српска листа је добила 404 гласа, 4 гласа Петровић, Трајковић нула, Јаблановић један.

У Партешу Српска листа је освојила 1. 968 , Трајковић 8, а Петровић 112 гласова, пренео је Вучић.

У Гњилану Српска листа освојила је 1.140 гласова, 21 Петровић, Трајковић два и два Партија косовских Срба Јаблановића.

„Ми 1.140, а они укупно 25. Нерешено“, констатовао је он.

"Ово је 10:0, осим ако из свемира не дођу неки гласови", рекао је Вучић на ванредној прес конференцији.

Најубедљивија победа Српске листе, у Митровици 98,07 одсто

Председник Александар Вучић саопштио је да је Српска листа на парламентарним изборима остварила најубедљивију победу у својој историји са 98,07 одсто гласова и освојила свих 10 мандата у парламенту у Приштини.

Вучић је на ванредној прес конференцији рекао да је то порука Срба са Косова и Метохије да су чврсти, јаки и да ће умети да бране своје интересе на КиМ.

Он је захвалио Србима на КиМ што су показали огромну зрелост, и упркос притисцима показали да могу да буду јединствени.

„Ово је 10:0, осим ако из свемира не дођу неки гласови”, рекао је Вучић на ванредној прес конференцији, преноси Танјуг.

Он је пренео да је на 100 одсто обрађеног материјала у Северној Митровици Српска листа освојила 7.118 гласова, СЛС 34, листа Раде Трајковић и Ненада Рашића 51, а листа коју је предводио Александар Јаблановић 55.

„Српска листа је освојила 98,07 одсто српских гласова”, рекао је Вучић и истакао да су и за њега самог то неочекивани изборни резултати.

Ово ми је једна од најдражих победа

Председник Александар Вучић рекао је да након више недеља разних притисака на КиМ жели да обавести грађане Србије да су данас на КиМ ухапшене две особе зато што су наводно дозволиле двојици Срба да гласају са српским личним картама, који су понели и уверења о косовским личним картама.

„Ово сам рекао зато што је све рађено рађено да се Српска листа уништи, да се нађу подобни Срби који ће да служе интересима Куртија, Мустафе, Харадинаја, а не свог народа”, истакао је Вучић на ванредној прес конференцији поводом избора на КиМ.

„Изборни резултати су и за мене неочекивани. Учествовао сам у различитим победама. Ово ми је једна од најдражих”, рекао је, преноси Танјуг.

Он је истакао да су Срби изашли у оволиком броју да би показали љубав према својој отаџбини.

Како је нагласио, победа Српске листе му је једна од најдражих победа у историји победа, зато што су многи желели да уруше углед СЛ.

„Никада СЛ није овако убедљиво победила”, рекао је председник Вучић.

Коментари9
fac8e
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

goran
Kada gledam vodje srpskih partija po KiM, koji pretstavljaju navodno taj jadni, namuceni narod,oni svi do jednoga, izgledaju u odnosu na njih kaoda su sa druge planete.Na njima sve po zadnjoj modi, skupocena odela, naocari ,luksuzne kancelarije , automobili ...Isti onaj ,pokojni Ivanovic ,secam ga se.Bio je u vunenom, belom dzemperu,valjda mama strikala ,dizao revoluciju..Ko je pobedio , NAROD NIJE POBEDIO A DOKLE CE DA GUBI 'DA TRPI SVE OVO PITAM SE ?
Rada Novi Sad
Radujem se,ovo je dobro!Dodatna snaga za dalju borbu.Srbija,otadžbinski interes iznad svega!To je pobedilo! Ako neko ne razume ko je to pobedjen-Pobedjen je naš/Srpski/ najveći neprijatelj,KPJ i njena ideologija. To je i dalje ziv organizam koji je uništion naš/Srpski/narod i državu. Beograd je u bivšoj zemlji JEDINO stecište novih KPJ Komesara,tj.njihovih potomaka. Ukoliko mi neko ne veruje,neka posluša Jovu Bakića kao gosta Djordju Vukadinoviću...Čudom da se čudite!
Otac Makarije
Pobeda Srpske liste protiv koga?10:0 bice isto ono kao kad je Marko Djuric rekao 5:0,,,,I gde smo stigli?Vesta medijska priprema za podela Kosova, zar ne?
rodoljub, unutrašnji dijalog
Koga je to Srpska lista pobedila? Pobedila kosovske Srbe - kosovsku srpsku opoziciju koja je protiv Briselskog sporazuma - predaji teritorije KiM!? Euforično slavlje Srpske liste koja daje pun legimitet-priznanje kosovskoj državi po Briselskom sporazumu!? Gde to ima na svetu da se veseli narod kome se otima teritorija? STOP Briselskom sporazumu - predaji KiM, dok jošima vremena?!
bogdan basaric
Haradinaj je pao, on je bio proizvod NATO bombi i nepravde, koja je zavladala, nakon Kumanovskih laznih potpisa. Sada je za ocekivati da se ovaj talas istine prelije u Srbiju, da racune polaze srpski NATO profiteri, koji enormno finasijski i politicki profitiraju od nastanka lazne drzave Kosovo.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља