Потребно је:
– један већи патлиџан
– 2 јајета
– брашно
– со
– бибер
– суви зачин
За сос:
– 4 или 5 средњих парадајза
– главица црног лука
– бели лук
– зачини према укусу
Патлиџане опрати и исећи по дужини, затим посолити и оставити 20 минута. Оцедити комаде патлиџана од воде, па поховати на класичан начин, умакањем у брашно и размућена јаја. Када се охлади, поређати на тацну. Зачине додати према укусу.
Сос
На уљу испржити црни лук, додати бели лук и парадајз исечен на ситне комаде и ољуштен. Посолити, побиберити и кувати на лаганој ватри док не почне да се згушњава. Пред крај додати босиљак. Прелити топао сос преко охлађеног похованог патлиџана.