уторак, 26.01.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
недеља, 06.10.2019. у 10:00

Поховани патлиџан с преливом од парадајза

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

 

– један већи патлиџан
– 2 јајета
– брашно
– со
– бибер
– суви зачин

За сос:

– 4 или 5 средњих парадајза
– главица црног лука
– бели лук
– зачини према укусу

Патлиџане опрати и исећи по дужини, затим посолити и оставити 20 минута. Оцедити комаде патлиџана од воде, па поховати на класичан начин, умакањем у брашно и размућена јаја. Када се охлади, поређати на тацну. Зачине додати према укусу.

Сос

На уљу испржити црни лук, додати бели лук и парадајз исечен на ситне комаде и ољуштен. Посолити, побиберити и кувати на лаганој ватри док не почне да се згушњава. Пред крај додати босиљак. Прелити топао сос преко охлађеног похованог патлиџана.

Коментари0
26989
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља