четвртак, 14.11.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 09:21

Мусака од патлиџана

петак, 04.10.2019. у 10:00
(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

 

– килограм патлиџана
– 200 г млевеног меса (свињско, јунеће, мешано)
– 2 средње главице црног лука
– 100 г куване пшенице (у зрну)
– 5 јаја
– 2 чаше киселе павлаке
– љута паприка
– уље
– со
– бибер
– суви зачин

Плави парадајз опрати и исећи на колутове. Посолити и оставити да одстоји двадесетак минута. Оцедити од воде, па их пећи на тигању с мало уља, да порумене, с обе стране.

У дубљем суду пропржити лук с млевеним месом и при крају додати претходно скувану пшеницу. Све зачинити према укусу, па докувати још 10 минута. На плех где ће се спремати мусака ставити мало уља, па ређати ред колутова патлиџана, ред фила, док се не потроши сав материјал.

На крају прелити с још мало уља. Пећи најпре на јачој температури али не вишој од 220 степени Целзијуса, касније смањити. Када је скоро готова, прелити мусаку размућеном павлаком и јајима, па оставити још двадесетак минута у рерни да се све запече. Служити топло са сезонском салатом или јогуртом.


Коментари0
0e1cc
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља