субота, 14.12.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:03

Зелени рижото

уторак, 01.10.2019. у 11:10
(Фото М. Пршић)

Потребно (по особи):

 

• 1 шољица пиринча
• 120 г лососа (или друге рибе или рачића)
• 1 кашика путера
• 1 мањи празилук
• 1 веза блитве или спанаћа
• со
• по жељи рендани пармезан

Пропржити ситно сецкани празилук, а затим додати пиринач, па га наливати водом док не добијемо зрно по нашем укусу (најбоље би било да остане бар мало тврдо). У другом тигању кратко пропржити рибу сецкану на коцкице (или рачиће), па додати блитву и већ припремљени пиринач. Додати кашику путера и посолити. Уз рижото је најлепше служити рендани пармезан или неки тврди сир.

Рецепт и фото М. Пршић


Коментари1
d3e34
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

lenka
svako jelo je primamljivi i ukusno,jos ako se sprema sa uživanjem i ljubavlju onda je to pun pogodag.I naravno bitno je u kom i kakvom posudu jelo spremiti.....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља